Finstämd utomhusgudstjänst i Sjulsmark

Vad passar inte bättre än att hålla gudstjänsten utomhus i dessa coronatider. Under söndagen anordnade Norrfjärdens församling och Sjulsmarks Missionshusförening en utomhusgudstjänst.

Maria Andersson, diakon och Rickard Tjernlund, församlingsmusiker i Norrfjärdens församling höll i utomhusgudstjänsten.

Maria Andersson, diakon och Rickard Tjernlund, församlingsmusiker i Norrfjärdens församling höll i utomhusgudstjänsten.

Foto: Inga-Lill Wass

Familj2020-05-04 15:00

– Tanken var egentligen att vi skulle ha haft den på annandag påsk, men på grund av snöstorm så blev det inställt. Då hade vi den i söndags istället, säger Inga-Lill Wass, assistent i församlingsarbetet inom Norrfjärdens församling.

När utomhusgudstjänsten hölls i fjol lockade den cirka 30 personer, i år slöt ungefär 15 personer upp för att vara med. Både Sjulsmarkare och deltagare från andra byar.

– Fast i det här läget, med coronan så passade det ganska bra. Samt att vi var utomhus och kunde hålla avstånd mellan varandra, säger Inga-Lill Wass.

Utomhusgudstjänsten utgick från missionshuset i byn klockan 14.00 på söndagen. Sedan blev en kortare vandring med två stopp efter vägen innan man återvände tillbaka till ursprungsläget igen. Maria Andersson, diakon läste texter och Rickard Tjernlund, församlingsmusiker spelade dragspel. Tillbaka vid missionshuset igen, tog man ut stolarna och fikade tillsammans utomhus.

– Det var väldigt trevligt och fåglarna kvittrade, berättar Inga-Lill Wass som garanterar att arrangemanget kommer tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!