Thailändsk mat går hem i Arjeplog

Vårrullar, nudlar, kycklinggryta och biffar med ananas med thailändsk touch. Det är sådant som får Arjeplogsborna att gå man ur huse.

Arjeplog2006-11-03 00:00
Aranya Sundgren kom till Arjeplog i tidigt 80-tal. 1991 började hon att hålla kurser i att laga thailändsk mat. Och så har det fortsatt, vinter efter vinter, utom den vintern hon gjorde ett uppehåll.

Många är de Arjeplogsbor som anammat den thailändska maten och när Aranya anordnade en thailändsk middag deltog inte mindre än 175 personer. Till sin hjälp hade hon dottern Maud och några landsmaninnor.

Gillar stark mat

Aranya Sundgren var glad, och hon känner sig hedrad över att så många Arjeplogsbor vill delta när det vankas thailändskt på matbordet. Själv gillar hon väldigt stark mat men hade vid det här tillfället hållit tillbaka på kryddningen.

Om norrbottnisk mat säger hon:

- Jag gillar köttfärssås och köttbullar, och fisk. Men den ska man filea, marinera och steka i olja.

Det receptet tipsar hon om då det gäller sik.

Marinerad lax är en specialitet som hon lär alla kursdeltagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om