Vill återuppväcka danslusten i Arjeplog

Motionsdansens vänner i Arjeplog vill ge dansen en ny chans. Såväl som ett sätt att umgås som att motionera med. Dans ska hädanefter inte bara vara förknippade med minnen från Silverlogen eller gamla Folkets hus.

Motionsdansens vänner, från vänster Georg Lestander, Sonja Ruth, Gunnar Eriksson, Doris Ottosson, Carola Wiklund och Karen Ingebrigtsen hoppas att dansen ska få fotfäste i Arjeplog igen.

Motionsdansens vänner, från vänster Georg Lestander, Sonja Ruth, Gunnar Eriksson, Doris Ottosson, Carola Wiklund och Karen Ingebrigtsen hoppas att dansen ska få fotfäste i Arjeplog igen.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG 2010-12-29 06:00

Det är några frön som såtts här och där som gjort att Motionsdansens vänner kommit till. Karen Ingebrigtsen berättade om den fråga som hon fick i samband med dansveckan i A-kommunerna i somras. Den löd; "Varför är det inte dans oftare i Arjeplog?"

Gruppen som bildat motionsdansens vänner, Gunnar Eriksson, Sonja Ruth, Doris Ottosson, Karen Ingebrigtsen, Carola Wiklund och Georg Lestander ställde sig själva frågan efter att ha motionsdansat både i Arvidsjaur, Luleå, Hej och så vidare.

Efter tidtabell
Turerna till söndagsdanserna i Arvidsjaur har nästan gått efter tidtabell.

- Vi trodde att det var omständigt att skaffa danstillstånd, fortsätter Karen och sen viftar hon med papperet - tillståndet.

- Det var enkelt, säger hon.

Papperet bekräftar att Motionsdansens vänner har tillstånd att anordna motionsdans på marknadsfredagen mellan klockan 19 och 22.30.

Det blir ett försök. En motionsdans med orkestern Ola och Jag. En dans utan ölservering.

Inget vinstintresse
Dansvännerna satsar egen heder och egna medel. De hoppas att det ska gå ihop. Något vinstintresse föreligger inte annat än i vinsten av att människor återuppväcks att dansa, och att man upptäcker att det är roligt, och att det går göra som förr på onsdagsdanserna på Silverlogen, dansa nykter.

Motionsdansens vänner poängterar att marknadsdansen är steg ett i verksamheten. Men att det inte finns något steg två, åtminstone inte förrän ettan är avklarad och utvärderad.

- Men vi har ju förhoppning om mycket mer, säger Carola Wiklund.

Medlemmarna i gruppen hoppas på genomslag och har skickat tips till åtminstone ett bussföretag vid kusten att anordna resor till Arjeplogs marknad och motionsdansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om