Mariakören överraskade vid julkonserten i kyrkan

Julkonsert i Arjeplogs kyrka. Fyra ord som får tio procent av befolkningen att vallfärda. Den årliga julkonserten i kyrkan serverades på söndagskvällen. Tack gode Gud för att Maria Hjalmarsson finns ...

Barnkören har haft ett digert program, men älskar man att stå på scen så är allt möjligt.

Barnkören har haft ett digert program, men älskar man att stå på scen så är allt möjligt.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG 2009-12-08 06:00
Maria Hjalmarsson har varit musiklärare och hon har fått Arjeplogs kommuns utmärkelse "Årets hälsoinspiratör" för sina insatser inom musiken, främst då som körledare för barn och vuxna.
Numera är hon kantor i Arjeplogs församling men fortsätter med sin körverksamhet. Det har varit hektiska dagar. I fredags deltog hon med Silverkören (medlemmar med silvrigt hår) på folkhälsodagen och barnkören har varit i farten vid flera tillfällen. På söndagskvällen var det kören med hennes namn - Mariakören - som stod i fokus.
Överraskning
Uppbackade av lokalmusikerna Jan-Ove Nilsson, Mats Sundström, Tyrone Stenlund och Mats Sundström levererade kören både förväntat och överraskande saker. Inledningen med en fräckt arrangerad "Bereden väg" var ett exempel på det senare.
Det märks att de 22 medlemmarna har skojigt och att de växer. Var och varannan gång kören framträder får publiken stifta bekantskap med nya solister. På söndagskvällen var det Åse Sundström och Malin Engström som fick briljera i "Nu väntar hela jorden" respektive "En stjärna lyser så klar". Som avslutning, före extranumret, sjöng Anna Sundström solo i "O Helga Natt". Applåderna ville inte ta slut. Det är inte länge sedan Anna debuterade som solist i kören.
Plantskola
Mariakören verkar vara en enorm plantskola. Naturligtvis får det konsekvenser. Förväntningarna skruvas och skruvas allt högre... Fast egentligen är det lugnt. Barnkören som bjöd på en kavalkad av julsånger har många solister redan nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om