Volontärelever inspirerar till hjälparbete i Indien
I onsdags var det dags för fyra elever vid folkhögskolans volontärlinje att redovisa sitt gemensamma Indien-projekt. Iklädda färggranna indiska kvinnokläder berättade de på ett fängslande sätt i ord och bild om sina upplevelser som volontärarbetare i den främmande kulturen.
Den 26 april återvände de fyra volontäreleverna till folkhögskolan i Älvsbyn efter två månaders vistelse i Indien. I onsdags redovisade de sitt projekt. Från vänster: Marielle Mvuanda Riström, Malin Nordlund, Anna-Maria Alakangas och Johanna Domander.
Foto: Britt Lindgren Blom
- Förra terminen fick jag tips om volontärorganisationen AVI, som jobbar med skol- och hälsoprojekt i de fattigaste delarna av Indien. Jag skickade in en ansökan och blev antagen, berättar hon.
- När mina klasskamrater Marielle, Malin och Johanna fick höra talas om planerna bestämde de sig för att haka på och så föddes idén till vårt volontärprojekt.
Imponerande redovisning
Efter en månads arbete som AVI-volontärer inom ett skol- och hälsoprojekt i nordvästra Indien och därefter en månads rundresa i landet på egen hand är Anna-Maria Alakangas, Marielle Mvuanda Riström, Malin Nordlund och Johanna Domander tillbaka i Älvsbyn.
På onsdag förmiddag fick folkhögskolans övriga elever och personal ta del av deras nyvunna erfarenheter och upplevelser tillsammans med en förnämlig bilddokumentation, som kvartetten tagit med sig hem från Indien.
Tillsammans beskrev volontäreleverna hur de jobbat i skolan för fattiga barn från byn Banjari Basti, om hälsoproblem och bristande hygien, om försöken att informera nyblivna mödrar om riskerna med alkohol och tobak, om den indiska kulturen, religionens betydelse, maten, turismen, kort sagt: Allt som är värt att veta om det främmande landet i Asien.
En imponerande redovisning, som säkerligen inspirerade en och annan åhörare att själv våga ge sig ut i världen och göra en insats för medmänniskorna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!