Ny lagledare för Centerkretsen

Gun-Britt Johansson är ny ordförande i Älvsbyns kommuns Centerkrets. Kommunpolitiskt är hon sedan tidigare bland annat känd som engagerad och kunnig ledamot i socialnämnden.

Gun-Britt Johansson (mitten) är ny ordförande för Älvsbyns kommuns Centerkrets, här flankerad av styrelseledamöterna Johan Johansson och Matilda Wiklund, ledamot respektive gruppledare för Centerpartiet i fullmäktige.

Gun-Britt Johansson (mitten) är ny ordförande för Älvsbyns kommuns Centerkrets, här flankerad av styrelseledamöterna Johan Johansson och Matilda Wiklund, ledamot respektive gruppledare för Centerpartiet i fullmäktige.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2009-04-08 06:00
Att Älvsbybon Gun-Britt Johansson har ett genuint intresse för människor med olika former av funktionsnedsättningar, exempelvis inom äldreomsorg och demensvård, har inte bara visat sig i hennes politiska engagemang. Det har också resulterat i att hon sedan några år tillbaka driver ett privat vårdföretag som erbjuder kvalificerad yrkesutbildning (ky) i demensvårdsutveckling.
- Sammantaget kan man säga att Gun-Britt är känd för sin klokhet, säger Matilda Wiklund, Centerpartiets gruppledare i kommunfullmäktige, märkbart nöjd över att styrelsen för Älvsbyns kommuns Centerkrets lyckats lösa den vakanta ordförandeposten på detta sätt.
Nöjd med ordförandevalet är också styrelseledamoten Johan Johansson, en av Centerpartiets ledamöter i fullmäktige:
Rutinerad lagledare
- Med tanke på att Centerkretsen är vår partipolitiska plattform i kommunpolitiken, det forum där vi rådfrågar medlemmarna hur vi ska agera i olika frågor i Älvsbyns kommun, känns det oerhört bra att vi fått en så rutinerad lagledare, säger han och påminner om att Gun-Britt Johansson inte bara är känd för sitt kunnande och engagemang inom äldrefrågor:
- Hon var faktiskt en av de drivande krafterna bakom uppbyggnaden av damfotbollen i Älvsbyn.
"Bra blandning"
Gun-Britt Johansson ser fram mot sitt nya uppdrag som kretsordförande.
- Centerpartiet har ett så samspelt gäng i Älvsbyns kommun med en bra blandning av äldre och yngre, kvinnor och män. Vi har alla förutsättningar att göra något bra tillsammans för kommunen, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om