Anita tog bästa bild av Storforsen

Tävlingen om vem som tagit den bästa bilden av Storforsen är avgjord. I går fick Pitebon Anita Fåhraeus ta emot pris och diplom ur kommunalråd Bill Nilssons hand. Tävlingen startades i fjol efter ett medborgarförslag och har pågått under hela 2009.

Piteåbon Anita Fåhraeus tog 2009 års bästa bild av Storforsen och belönades i går av Älvsbyns kommun med ett presentkort på 10 000 kronor.

Piteåbon Anita Fåhraeus tog 2009 års bästa bild av Storforsen och belönades i går av Älvsbyns kommun med ett presentkort på 10 000 kronor.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-02-17 06:00
Det var efter ett förslag från Älvsbybon Elfrid Lindberg som kommunen drog igång tävlingen "Bästa bild från Storforsen". Sedan januari 2009 har tävlingen varit öppen och varje månad har en vinnare valts ut plus att fyra andra bilder omnämnts. Nu har totalvinnaren för hela tävlingen utsetts och det blev en Pitebo med rötterna i Älvsbyn - Anita Fåhraeus.
- Jag är jätteglad, tacksam och en smula förvånad. Men jag har varit mycket i Storforsen och så fort det kommer främmande söderifrån är forsen ett självklart besöksmål, sa hon vid prisutdelningen i går när hon mottog ett presentkort från Köpmannaföreningen värt 10 000 kronor.
Ingen Älvsbybo i vinnartrion
Vinnarbilden är tagen i Döda fallet under en solig dag i juni och kommer nu att användas när kommunen marknadsför Storforsen. Andrapris gick till Boo-Thage Ringlöv från Röbäck för en vinterbild av forsen. Tredjepristagare blev Mikael Eriksson, Stockholm, för en spännande bild av en dykare i Döda fallet.
- Vi har fått in 700 bilder under året. Första månaden kom det in 26 stycken, men under juli fick vi 104 fotografier, säger Peter Lundberg, informatör på kommunen.
Om tävlingen får en fortsättning är i nuläget oklart. I så fall krävs att något företag eller förening själva tar på sig arrangemanget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om