PRO Älvsbyn ser fram emot nya verksamhetsåret

Som årsmötets ordförande valdes Runo Bergkvist och som sekreterare Margareta Bergdahl.

Som årsmötets ordförande valdes Runo Bergkvist och som sekreterare Margareta Bergdahl.

Foto: Per-Arne Standar

ÄLVSBYN 2012-03-20 06:00

Den 7 mars samlades ett 100-tal PRO-medlemmar i Älvsbyn till årsmöte. Ordförande Gottner Eriksson hälsade alla välkomna och inledde möte med en historik över PRO, som fyller 70 år i år. Han berättade också att föreningen i Älvsbyn har över 500 medlemmar och att styrelsen sätter upp mål och aktiviteter utifrån medlemmarnas önskemål.

Kjell Andersson svarade för den musikaliska underhållningen under årsmötet. Föreningens sånggrupp medverkade också, bland annat med sången "En hyllning till PRO".

Före de sedvanliga årsmötesförhandlingarna hölls en tyst minut för de medlemmar som gått bort under året och en dikt lästes av Grethel Ohlsson.

Styrelse 2012
Såväl styrelsens verksamhetsberättelse som revisorernas berättelse för 2011 godkändes av mötet. Valberedningens förslag om oförändrade arvoden för 2012 godkändes också.

Styrelsen för det kommande verksamhetsåret fick enligt årsmötets beslut följande sammansättning: Ordförande Gottner Eriksson, studieorganisatör Birgit E Granström (nyval), ledamöter Ingvar Markström, Per-Arne Standar och Gösta Andersson. Revisor: P-O Persson med Margareta Bergdahl som ersättare. Till fest- och resekommittén inklusive reseledare valdes Sven-Erik Wikström, Anita Thelin, Birgit E Granström (nyval), Gunnel Forsberg och Andreas Martinsson.

Till ombud i Folkets husföreningen valdes Jan-Ove Ohlsson, Inga-Britt Nyberg, Ingvar Markström och Margareta Sjögren (nyval).

Nominerade
Årsmötet beslutade nominera Lars Hedberg, Älvsbyn, att fortsätta som distriktsordförande för PRO Norrbotten, samt till länsförbundsstyrelsen. Till ordinarie ledamot vid representantskapet valdes Grethel Ohlsson och till ombud vid förbundets kongress 2012 valdes Iva Lundström.

Avtackning
Distriktets studieorganisatör Bertil Pääjärvi redogjorde för vad som är på gång på länsnivå. En presentation av program och aktiviteter kommer att skickas ut till alla medlemmar.

PRO Älvsbyn ser fram mot ett aktivt verksamhetsår med den planerade Ålandsresan som en av höjdpunkterna. Studiecirklar, musikkafé och handarbetsgrupp ingår också i planerna, liksom en fortsatt utveckling av föreningens hemsida.

Avslutningsvis avtackade Gottner Eriksson medlemmen Barbro Johansson, som efter många års trofast arbete som studieorganisatör, avgick i samband med årsmötet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om