Skolbarnen vann nyhetstävling

Klass 2 på Backeskolan vann Minibladets nyhetstävling. När Pelle Tott lämnade över vinstchecken på 2 000 kronor var det en glad, men förvånad klass som tog emot. ”Ja, jätteroligt”, ropar de.

31 oktober 2016 05:00

Under tre veckor har Minibladets nyhetstävling pågått. Klassen har svarat på frågor och genom ledtrådar har de kunnat lista ut namnet på den hemliga gästen. Eleverna säger att vissa frågor var lättare och andra svårare, men slutligen var det ganska enkelt att lista ut att det var artisten Saraha som söktes.

– Hon var ju med i Melodifestivalen, säger Isak Hallerskog.

Klassen tycker att det har varit roligt och lärorikt att tävla, men de trodde inte att de faktiskt skulle vinna.

– Jag trodde bara att vi hade rätt svar men att det var en annan klass som skulle vinna, säger Helena Pereira de Almeida.

– Vi hade aldrig förväntat oss det, säger Alva Sundström.

Som en utslagsfråga i tävlingen fick eleverna även skicka in ett nyhetstips. Klassen på Backeskolan tipsade om stormötet de ordnar en gång i månaden där den som vill får chansen att uppträda. Den här månadens tema är vänskap.

Klassen har dessutom haft tidningsvecka där de jobbat extra mycket med nyheter. Skolbarnen berättar att de bland annat läst tidningen, tagit med sig intressanta artiklar och diskuterat nyheter i klassrummet.

– Efter den veckan kollar jag i tidningen nästan varje dag, säger Folke Bergström.

Utöver prissumman till klasskassan vinner de ett signerat Miniblad från Saraha. Vad vinsten ska gå till har de inte bestämt än.

– Men vi ska göra något roligt med klassen, säger läraren Jenny Ahlmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Sjödin

Ämnen du kan följa