Fimpar förstör naturen, stoppa mobbning och vila för barn

Här har vi samlat tre insändare från elever som går i klass 6A på Solanderskolan.

3 juni 2018 08:00

.

Sluta skräpa ner!

I många länder ligger det hur mycket skräp som helst i hav, i skogen – ja överallt. Det här måste ta stopp för det är inte bra. Det förstör naturen.

Cirka en miljard fimpar slängs i Sverige varje år och 4 500 miljarder i hela världen! Giftet från fimparna åker ut i vattnet och ner i marken.

Folk bryr sig inte om naturen. Det tar cirka 600 år bara för en fiskelina att brytas ner. Hela naturen blir ful och förstörs. Det här måste stoppas. Vi måste göra något åt det! Starta fler organisationer, påminn folk, gör reklam på tv, skaffa fler soptunnor och soptippar.

Elvis

.

Stoppa mobbning

Jag tycker att det är dåligt med mobbning. Man kan bli mobbad genom att någon säger att man har fula kläder och att man är ful. Man kan bli mobbad för att man kommer från ett annat land, eller genom att man inte får vara med och leka. Man kan bli mobbad om man börjar i en ny skola, eller för att man leker med en kille om man är en tjej eller tvärtom.

Jag tycker att man ska få ha vilka kläder man vill. Jag tycker att man inte ska mobba om någon är ny klassen eller om man kommer från ett annat land. Sluta alla ni som mobbar andra barn!

Layla

.

Vi barn behöver vila

I skolan har man alltför mycket läxor.

Att ha läxor är tråkigt och jobbigt.

För det första tycker jag det är jobbigt eftersom man redan har läst om det man har i läxa på lektionerna.

För det andra är det tråkigt för man är oftast trött och slö när man är hemma.

Barn ska ha mycket fritid när dom kommer hem.

Jag vill att läxorna ska bli färre för att vi barn ska kunna ta det lugnt och vila.

Tilde

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!