Snabb tillväxt för snickeriföretaget

Just nu bygger företaget Snickeri och marint i norr AB om ett gammalt sekelskifteshus vid Skeppargatan i Piteå. "En rejäl utmaning", säger Per Söderberg som leder ett företag med snabb tillväxt.

20 september 2019 10:00

Byggnadställningarna runt villan i Piteå restes före sommaren och efter semestern körde snickaren Ivan Osbakk igång jobbet med att renovera huset.

– Detta är en rejäl utmaning där vi rivit hela övervåningen för att bygga en helt ny högre övervåning, säger Per Söderberg, 37 år.

Han räknar med att ombyggnationen kommer att ta ett par månader. Närmast väntar jobbet med att lägga plåttak.

– När vi är klara här kommer kunden själv att göra klart inomhus med väggar och inredning, säger Per Söderberg.

Efter utbildning vid Strömbackaskolan till svarvare och svetsare, arbetade han en tid vid en mekanisk småmaskinsfirma och vid Siverts snickerifabrik i Öjebyn.

År 2013 beslöt han sig för att starta eget och efter det har det rullat på. Första räkenskapsåret 2014 omsatte bolaget 1,5 miljoner kronor. Förra året blev omsättningen 9,7 miljoner kronor med positivt resultat. (Se faktaruta). Under åren har antalet anställda ökat till fem.

Per Söderberg beskriver konjunkturen som god.

– Orderboken är fylld året ut. Vår planering ligger ett halvår framåt. Den som funderar på att få en altan nästa sommar bör börja projektera och söka bygglov redan nu, säger han.

Snickeriföretaget arbetar inom tre nischer. Snickerier, byggnation och marina uppdrag. Per Söderberg är son till Tord Söderberg som driver Auto marin vid gamla Fjellströms båtbyggeri på Håkansön och de samarbetar en del.

– Jag har gjort en del båtinredningar men det har blivit färre. Jag har fullt upp med de andra verksamheterna som hela tiden växer, säger Per Söderberg.

Inom nischen snickerier ryms allt från inredningar till att bygga altaner. Byggnationer handlar bland annat om att montera småhus på uppdrag av Villa varm i Altersbruk.

– Vi inledde samarbetet för ett halvår sedan och det fungerar bra. Hittills har vi monterat hus i Säter, Marstrand, Nyköping, och senast i Bensbyn utanför Luleå. Nästa projekt blir att sätta upp ett hus i Västra Emtervik i Värmland och det ska fortsätta med ett hus i månaden.

Per Söderberg berättar också att i början av september inleddes bygget av två båthus vid nya Bondömarinan i Piteå och i byggpipen finns också takbyten och fasadbyten.

– Och vi ska gjuta en grund. Vi har själva en liten grävare för de jobben men vid större jobb samarbetar vi med andra entreprenörer.

Snickeri bygg & marint i norr AB

Ägare: Per Söderberg

Anställda: 5

Omsättning 2018: 9,7 miljoner kronor

Resultat efter finansnetto: 349 000 kronor

Vinstmarginal: 3,84 procent

Kassalikviditet; 103,36 procent

Soliditet: 30,79 procent

Källa: allabolag.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!