Vykort från Gran Canaria

Tjugoåriga Elsa Dahlbäck jobbar på Gran Canaria som Kids Entertainer för ett resebolag.

29 april 2019 19:40

Elsa hade länge drömt om att få jobba för ett resebolag och kikade därför runt på olika yrkesverksamma personers Instagram och bloggar. Efter en hel del scrollande spontansökte hon ett jobb en sömnlös natt.

– Jag låg vaken och tittade i mobilen för att jag inte kunde sova, då kom jag in på Vings hemsida och skickade iväg en ansökan. Bara någon vecka efter det fick jag en tid för intervju nere i Stockholm, så jag åkte ner, berättar Elsa.

Några veckor efter intervjun i huvudstaden fick Elsa erbjudande om ett jobb hos Ving. Sedan 1 april har hon bott i Gran Canaria i lägenheter med hennes arbetskamrater. De är uppdelade tre och tre i varje lägenhet.

– Vi bor i en lägenhet 20 minuter från hotellet vi jobbar på. Vi får frukost, lunch och middag de dagar vi jobbar, men på våra 2 lediga dagar i veckan får vi stå för maten själva, berättar hon.

Utöver gratis boende och nästan all mat tjänar hon cirka 7000-8000 svenska kronor eftersom hon jobbar sin första säsong, lönen är beroende på destination och hur många avverkade säsonger var och en har.

På arbetsdagarna arbetar hon med barn från 3 till 8 år, ett fullspäckat schema med mycket lekar, miniäventyr och disco.

– För de små finns Lollo & Bernie club, där leker vi mycket, pysslar och har kalas för maskotarna. De äldre barnen träffar vi på eftermiddagen, med dem är det mycket lekar i poolen och typ fotbollsspelande. Juniorerna har även ett rum med TV, Xbox och Playstation, i det rummet styr vi upp aktiviteter!

Enligt Elsa finns mycket bra med jobbet, men det bästa är att få träffa, umgås och lära känna barnen. Men något som Elsa också gillar mycket med jobbet är alla språk som talas.

– På hotellet jag jobbar på är det väldigt blandat från var i världen folk kommer ifrån. Vi pratar därför en hel del engelska, svenska, norska och danska. Det finns mycket spanjorer här också och jag kan inte säga att jag är något jätteproffs, men tack vare tre år av spanskalektioner jag gick för fem år sedan, går det någorlunda bra, berättar Elsa om hoppas hon kan utveckla sig inom främst spanska.

Piteåbon ger säsongsjobbet på hotell toppbetyg och uppmanar alla intresserade att söka.

– Jag har inte hört en enda som jobbat med detta och inte haft roligt. Tycker man om värme, barn, lekar, dansa och ha kul så tycker jag absolut att man ska söka, uppmanar Elsa och tillägger att inga förkunskaper krävs, men att ha erfarenhet med barn är ett plus.

Elsas vykort från Gran Canaria

Hej där hemma i Sverige!

Idag har jag fått vara i kids club hela dagen där vi började med att pyssla och leka lite lekar. På eftermiddagen hade vi ”mini adventure” där barnen skulle hjälpa polisen att hitta popcorntjuven som finns på hotellet. Någon hade alltså stulit våra popcorn som vi skulle bjuda barnen på?? Så vi fick gå runt hotellet och leta efter personen som tagit dem. Som tur var fann vi tjuven och fick tillbaka våra popcorn, så alla barn blev nöjda!

Är ganska varmt här just nu, kring 20 grader. Känns dock som att det är varmare. (Kanske har att göra med att man dansar och rör sig en hel del). Träffade en familj från Luleå idag som kom och hälsade på i kids club. Vi stod och pratade en stund och det kändes nästan som att jag var hemma när man fick höra norrbottensdialekt, så det var riktigt trevligt!

Hoppas ni har det bra hemma i Piteå, vi hörs!

Kram, Elsa

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Agnes Hansius