Rep inför spöklik musikal

Repetitionerna är i full gång inför Christinaskolans musikal ”Hjälp det spökar” som har premiär på tisdag.

5 april 2019 06:00

I Christinaskolans korridorer är det liv och rörelse. I danssalen övar dansarna sitt balettframförande, i en av replokalerna nöts låtarna in och i ett klassrum sitter skådespelarna Vendela Lundmark, Elsa Marklund och Isak Dalberg och övar repliker. Dagen innan har orkestern repat samtliga låtar. På tisdag, 9 april, har musikalen ”Hjälp det spökar” premiär, och det är mycket som ska förberedas. Handlingen kretsar kring en mystisk dagbok och går i skräckens tecken - kanske är temat inspirerat från det gamla läroverkets lokaler.

– Musikalen handlar om tre personer som är på skolan och får en gammal dagbok av en bibliotekarie. Under historiens gång försöker de ta reda på vem som skrivit den, och det börjar hända mystiska spöklika saker, berättar Elsa Marklund som spelar en av huvudkaraktärerna, Vera.

Drygt 90 ungdomar är involverade i det stora projektet. De kommer från Christinaskolans musikklasser, Musik och Dansskolan och Svenska balettskolan. För de tre huvudskådisarna är nerverna på plats.

– Men det blir spännande att få ihop helheten, vi har övat var för sig men inte alla tillsammans, säger Vendela Lundmark.

– För mig känns det lite nervöst att sjunga, jag brukar inte uppträda så ofta med just sång, säger Isak Dalberg.

"Hjälp det spökar" har premiär för allmänheten klockan 19 på tisdagkvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnea Lundström

Ämnen du kan följa