Nattklang gästade garaget

31 januari 2019 16:53

I ett garage i Blåsmark anordnar paret Stefan och Katharina Johansson konserter. I tisdags spelade duon Nattklang.

Marschaller lyser upp hela vägen mot det, till synes, vanliga garaget beläget i Blåsmark. Det är inte förrän dörrarna öppna som det avslöjas att garaget varken används för att meka eller att förvara fordon i. Längst fram finns en scen och resten av garaget är fyllt av ett 30-tal personer.

Garaget har de två senaste åren gått under namnet Kulturgaraget och drivs av Stefan och Katharina Johansson.

– Både jag och frun har jobbat och jobbar som turnerande musiker men nu med familj så blir det svårare att turnera, säger Stefan Johansson. Det är därför som paret har tagit konserterna till sitt eget garage.

– Det är väldigt praktiskt plus att garaget är rätt kul, att få bli berörd hemma på sin egen gård.

Konserterna lockar många och musikerna som har spelat där har varit såväl lokala som internationella talanger. I tisdags spelade den unga duon Nattklang som utgörs av Nathalie Marklund och Quang-nam Huynh. Bandnamnet är en tvist på de bådas förnamn och representerar även deras musikstil. Duon spelar lugn musik där pianosolon varvas med stämsång. Det är framförallt egenskrivna låtar inom genren indiepop som spelas men enstaka covers och mer jazziga influenser dyker också upp.

Det var under nollningsperioden på Musikhögskolan, hösten 2017, som duon träffades under ett open stage-tillfälle och de har sedan dess spelat på lite olika ställen runt om i Norrbotten. I slutet av maj har Nattklang en inplanerad Japanturné och i samband med detta kommer de även att släppa sin första EP.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Eriksson