Med samma skådespelare som innan, kommer han förhoppningsvis ge svar på de frågor som föregående säsong skapade, som till exempel: Vad kommer att hända med Dale Cooper? Vad är "The Black Lodge" egentligen för ställe?

Inför detta har jag därför listat tre av de sakerna som gjorde de två föregående säsongerna så bra.

Du ser tredje säsongen av Twin Peaks i Sverige på streamingtjänsten HBO nordic från och med den 22 maj.

Artikelbild

.

1. Handlingen

I den centrala handlingen följer vi FBI Agenten Dale Cooper som blivit skickad till den lilla staden för att utreda mordet på Laura Palmer, men serien handlar om så mycket mer. Nästan alla stadens invånare har egna mystiska affärer som vi får följa under seriens gång som består av allt från knarkhandel till hemliga relationer mellan invånarna. Twin Peaks agerade som en förfader till de komplicerade handlingarna som förekommer i serier idag.

.

Artikelbild

Blue Velvet Film av David Lynch med Kyle MacLachlan som spelade Dale Cooper i Twin Peaks i huvudrollen.

2. Miljöerna

Staden Snoqualmie i USA var en utmärkt plats att spela in serien på. Det ikoniska vattenfallet, de mörka mystiska skogarna och de mysiga trähusen bidrar så mycket till den mörka men även hemtrevliga atmosfären som Twin Peaks har. Trots att jag inte levt på den tiden känner jag någon sorts nostalgi när jag ser serien på grund av dess miljöer.

Artikelbild

The X-Files Serie som släpptes kort efter Twin Peaks som handlar om två FBI agenter som undersöker det okända

.

3. Karaktärerna

Artikelbild

True Detective Ännu en serie inspirerad av Twin Peaks om poliser som försöker lösa ett mord.

Agent Dale Cooper med sina underliga undersökningsmetoder, Nadine Hurley och sin besatthet av draperier och ”Loglady” med sin vedklabb är endast tre av de underbara och originella karaktärerna som går att finna i Twin Peaks. David Lynch har med noggrannhet skapat en stad fylld med karaktärer som man bara kan älska. Varje karaktär är totalt unik på sitt eget vis.