Det är totalt ett femtiotal elever, lärare, mentorer och koreografer som har arbetat hårt för att få föreställningen att gå ihop. Majoriteten av eleverna är från årskurs 1, 2 och 3 på dansspetsutbildningen på Strömbackaskolan, men ett tiotal har valt det som ett individuellt val.

Föreställningen hade premiär under luciadagen och har nu visats totalt tre gånger. Julföreställningen är, precis som vårföreställningen, en permanent händelse för dansarna.

Detta år är temat baserat på den amerikanska, Oscarsnominerade musikalen The Greatest Showman. En musikalfilm som är regisserad av Micheal Gracey och handlar om den otroligt ­fattiga P.T Barnum, som lyckades med att göra en pampig show som nådde ut till människor i hela världen.

Artikelbild

| Dansarna repar koreografier inför veckans föreställningar. Idag, fredag, äger den sista rum.

The Greatest Showman-temat är som starkast under dansföreställningens andra akt. Stora flaggor som bärs över scenen och mäktiga låtar som till exempel This is me. Förutom musiken och dansstilen märks musikalen även av på kostymerna, sydda för just denna show.

Hanna Barn, 17 är en av dansarna. Hon går andra året på spetsutbildningen och hon stortrivs:

– Det är underbart att gå i dansklass! Jag har jätteroligt varje dag och jag längtar till skolan under loven.

Varför började du att dansa?

Artikelbild

| Majoriteten av dansarna läser dansspetsutbildningen på Strömbacka, men några har också valt dans som individuellt val utan tidigare erfarehet.

– Jag har alltid dansat så länge jag kan minnas och min mamma sa till mig att när min pappa spelade gitarr, så stod jag som bebis och dansade bredvid. Så det har kommit naturligt.

Hanna Barn är nöjd med hur resultatet blev och att hennes koreografer lyckats göra väldigt storslagna nummer.