”Åssit” har gått till tryck

I några intensiva veckor har elever från estetiska programmets media-klasser jobbat med att få klart årets upplaga av Åssit, Strömbackas skoltidning.

18 maj 2017 18:13

I torsdags kunde de äntligen få pusta ut, då tidningen skickades till tryck. Det blir det sjunde året för Strömbackas skoltidning, och kanske det bästa året om vi får tro redaktionen.

Agnes Johansson går tredje året och är Art Director till årets upplaga. Det innebär att hon har ansvar för utseendet och layouten på tidningen. Svårast tycker hon det är att långa texter på ett snyggt sätt.

– Planen för tidningen är att ha det så luftigt som möjligt, säger hon. Att få fina bilder och lagom mycket text att jobba med är roligast.

Nytt för i år är att tidningen har en redaktion som intresserade elever fått vara med i. Sara Kårström, lärare på estetiska programmet, är positiv till konceptet. Istället för att ha tidningen som en kurs har intresserade elever som vill skriva fått möjlighet att medverka.

– Det är roligt och utvecklande att jobba tillsammans på det här sättet, menar Sara. Tidningen blir ju en ”riktig grej” som ska läsas av andra, det sporrar eleverna att göra det lilla extra. Allt måste stämma.

Redaktören Agnes Hansius håller med, även om det har betytt mycket extra arbete utanför lektionstid för eleverna. Hon avslöjar även att detta nummers tema blir utmaningar, ett tema som de kom överens om tillsammans.

– Vi har bland annat intervjuat en tjej som rest till Bali om hur det går till och varför hon reste, berättar Agnes. Sedan har vi en artikel som handlar om saker vi hört i korridorerna på skolan som jag tror blir rolig att läsa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hanna Eriksson