Wibax föll stort i bottenmötet

Wibax föll stort i bottenmötet mot Bele Barkarby. Underläge 0-3 redan efter elva minuter blev till slut förlust 3-9.

Nej, Oskar Forsgren ligger inte och sover. I en match där Wibax inte alls var med i början reducerade han med sitt 1-5-mål fyra minuter in i sista perioden mot Bele.

Sport2019-12-01 16:11

– Inget fungerade. Aggresiviteten fanns inte där. Vi vann inga närkamper, håller i bollen för länge, uppspelen var inte bra. Det här är en match vi ska vinna. Ett normalt Wibax vinner mot Bele, men vi är i källaren rent formmässigt. Det känns inte bra, kommenterade ledaren Magnus Stenström.

Wibaxspelarna tvingades upp i arla morgonstund söndag morgon. 06.30 gick avresan från Piteå Taxistation. Matchstart i Jakobsberg var skriven till timmen efter lunch. Wibax blev hur som helst tagna på sängen i inledningen av matchen.

– Det handlade om ett par bolltapp och ett frislag. 0-3 är ju en mardrömsstart i den här typen av match. Speciellt när vi är ett läge att det måste vända, konstaterade Stenström.

Efter en mållös andra period reducerade Wibax Oskar Forsgren till 1-5 dryga fyra minuter in i sista perioden.

– Vi försökte gå ned på folk, men ingenting hjälpte, berättade Stenström.

Tobias Wiklund reducerade till 2-6, men när Marcus Renberg missade en straff dryga sju minuter från slutet släcktes det lilla poänghopp som fanns i det skedet av matchen. Bele sprang ifrån till 9-2 innan Wiklund snyggade till siffrorna till 3-9 minuten före slutet.

Nykomlingen Sundsvall väntar i Norrmalmia kommande helg.

– En match som vi måste vinna, underströk en besviken Magnus Stenström.

Wibax parkerar strax under nedflyttningsstrecket. Innan juluppehållet står även Hagunda på programmet. Ett lag som Wibax besegrade efter förlängning hemam tidigare i höst.

Tobias Viklund (kaptenen) prickade in två aqv Wibax tre mål i 3-9-förlusten mot Bele.