Westman vill avsluta snyggt

I helgen avslutas årets SM i rallycross. Linus Westman, Piteå MS, har fortfarande en liten chans att vinna sin klass. ”Jag kör för seger på lördag, men tror ändå inte det räcker till guld” säger han.

4 oktober 2017 13:43

Linus Westman, som bor i Norrfjärden, fick en flygande start i årets SM med seger i de två första deltävlingarna i Strängnäs och Arvika. Han ledde sin klass Super Nationell även efter den tredje deltävlingen på Solvalla, men sedan blev det stolpe-ut för Westman.

– Det var i fjärde deltävlingen i Skellefteå som ett svänghjul gick sönder så jag tvingades bryta. Det är något som inte ska hända helt enkelt, menar Westman.

Han tog nya tag på hemmaplan ute på Piteå Motorstadion men fick ett dåligt startspår i finalen efter ett misstag i semin.

I finalen blev han påkörd och slutade sist.

– Jag visste att det skulle bli tajt och satsade allt för att vinna, tyvärr tog det nu stopp innan jag hann bromsa, sa han efteråt.

Linus Westman har tre raka SM-silver och ligger tvåa inför lördagens final i Västerås. Men det är bara guld som räknas.

– Så är det, och eftersom jag känner att chansen nästan är borta har jag redan börjat planera för nästa säsong. Då ska det bli guld helt enkelt.

Men 21 poäng skiljer – du har ju fortfarande chansen?

– Ja, jag har en teoretisk chans att ta mig förbi Fredrik (Larsson). Men då måste han missa att gå till semifinal. Enda risken är om han skulle köra sönder, men han kommer ju inte att utmana ödet och sätta näsan i hetluften.

Piteåföraren är omringad av ”Fredrikar” i SM. Fredrik Larsson leder med 126 poäng före Linus Westman på 105. Trea ligger Fredrik Avelin på 100 och fyra Fredrik Tiger på 94.

Hur det än blir vill Linus Westman avsluta snyggt.

– Om jag vinner finalen på lördag blir det min tredje delseger, då är jag bäst av alla på det sättet, så visst vore det kul.

I somras vann Linus Norrlandsveckan efter att ha sopat hem samtliga race – i Kalix, Skellefteå och Piteå. Det gav 50 000 kronor i prispengar.

– Det var ett välbehövligt plåster på såren, det räckte ju nästan till att repa motorn efter haveriet i Skellefteå, säger Linus med ett skratt.

Han planerar redan för framtiden. Bilen ska vara i toppskick inför SM i Skellefteå i mars.

– Allt ska gås igenom, motor, fjädring, växellåda och kaross. Vinner jag inte i år ska jag göra det nästa år.

Ett klassbyte finns också i tankarna.

– Jag är sugen på att köra Supercar igen, vi får se om det blir så 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Lindgren

Ämnen du kan följa