Vinst och förlust för Norrfjärden

Norrfjärden fajtas för att undvika jumboplatsen i damernas division 2-handboll. Och tog två viktiga poäng i helgen – även om det kunde ha varit fyra.

Nellie Molander spelade bra i Norrfjärdens handbollsmål.

Norrfjärden2020-02-09 21:09

Norrfjärden inledde helgen med att spela borta mot Nordmaling under lördagen. Det blev en jämn och spännande match där ställningen i paus var 9–9.

Norrfjärden fortsatte starkt i andra halvlek och när Amanda Eman gjorde 19–17 till Norrfjärden då 4.12 återstod såg det ut att kunna bli en härlig bortaseger för Norrfjärden.

Men orken tröt och Nordmaling lyckades vända och vinna matchen efter tre raka mål – 20–19.

– Det var otur och besvikna tjejer som inte riktigt orkade i slutet, säger tränaren Stefan Berglund.

Lisa Lundström drog ett tungt lass i Norrfjärden med sina sju mål och mellan stolparna var Nellie Molander bra.

Övriga mål: Frida Norberg 3, Malin Stenlund 3, Amanda Eman 2, Sandra Ehlin 1, Ebba Malmström 1, Linnea Svensson 1, Juni Kalla Baudin 1.

Revanschen kom hemma mot Sikeå under söndagen. Då var det inget snack om saken. Norrfjärden vann med hela 27–14 mot Sikeå.

– En riktigt bra laginsats, framför allt försvarsmässigt. Och har man ett bra försvar blir det ofta ett bra anfallsspel också, säger en nöjd Stefan Berglund.

Norrfjärden ledde med 11–6 i paus och då tio minuter återstod var ställningen hela 23–9.

– Vi slappnade av lite i slutet, men som helhet gjorde hela laget en mycket fin match. Och roligt att vi har så många olika målskyttar.

Så sant. Målen gjordes av: My Lakso 6, Amanda Eman 5, Linnea Svensson 5, Lisa Lundström 3, Malin Stenlund 3, Juni Kalla Baudin 2, Clara Andersson 1, Matilda Berglund 1, Ebba Malmström 1.