Lina Hurtig – det logiska valet

Många år med skadeproblem har gjort att mästerskapsdebuten kom först i år. Men 23-åringen tycks ha Peter Gerhardssons förtroende. Hurtig har startat en VM-match, när hon blev målskytt mot Thailand, och har bytts in i övriga fyra matcher. Det skulle vara det enklaste valet, då det bara skulle vara att ersätta Rolfö med Hurtig rakt av till vänster i anfallet.

Lina Hurtig är en spelare som har kunnat träna för fullt och har gjort 90-minutersmatcher, och hon finns tillgänglig, sade Gerhardsson efter kvartsfinalsegern mot Tyskland.

Madelen Janogy – det folkliga valet

Det var Janogyfeber i början av VM. Först gjorde hon Sveriges enda mål i VM-genrepet mot Sydkorea och sedan gjorde hon ett till, ett riktigt solonummer, när hon byttes in i VM-premiären mot Chile.

Röster höjdes för att få in Piteåspelaren i startelvan men mer än en halvlek mot Thailand har det inte blivit sedan dess. Janogy har också haft lite skadekänningar under mästerskapet och är troligen snäppet bakom Hurtig i rangordningen.

Olivia Schough – det rutinerade valet

28-åringen har gjort fyra stora mästerskap tidigare och kan bli Gerhardsson val om han vill satsa på rutin. Schough fick en halvtimme mot Thailand och startade mot USA, när Sverige bytte ut halva startelvan, och har inte gjort bort sig när hon har fått chansen. Men precis som Janogy vore det överraskande om hon startar i kväll.

Nathalie Björn – det oväntade valet

Man kan lösa det på många olika sätt. Ett sätt är att försöka ersätta precis henne, ett annat är en annan struktur och en annan formation på det hela, sade Peter Gerhardsson om hur Fridolina Rolfö ska ersättas.

En annan struktur eller formation skulle möjligen kunna öppna för Nathalie Björn, mästerskapsdebutanten som har imponerat stort när hon har fått speltid i VM. I så fall måste dock Gerhardsson antagligen flytta upp Kosovare Asllani i någon form av anfallsroll, för att få in Björn på mittfältet bredvid Caroline Seger och Elin Rubensson, och det kan vara att leka hela havet stormar lite väl mycket.

Anna Anvegård eller Mimmi Larsson – det osannolika valet

Anna Anvegård har fått en hel del VM-minuter redan, och har gjort det bra. Men att hon eller Mimmi Larsson, som båda framför allt trivs i den centrala anfallsrollen, skulle gå in i stället för Rolfö, känns som långskott.

Runt klockan 19.45 får vi svaret. Då blir startelvorna till VM-semifinalen (avspark 21.00) officiella.