Djurdjic lämnar Hammarby – Paulinho ersätter

En målgörare lämnar – och en annan ansluter.

Hammarby bekräftar att Nikola Djurdjic lämnar klubben för spel i Kina och att hans ersättare blir Häckens tidigare skyttekung Paulinho.

"Vi har fått in den perfekta ersättaren", säger sportchefen Jesper Jansson.

24 januari 2020 16:54

Efter två säsonger lämnar Nikola Djurdjic Hammarby. 33-åringen har under en tid ryktats lämna den allsvenska trean från i fjol för att i stället fortsätta karriären i Kina.

Nu bekräftar Stockholmsklubben att anfallaren är klar för Chengdu Better City FC i den kinesiska andraligan.

"Niko har varit en väldigt viktig spelare för Hammarbys och vår resa under de senaste två säsongerna. Han kom som en bad boy, han spelade som en bad boy och han lämnar lite som en bad boy – tack för allt Niko", säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Samtidigt står det redan klart vem som blir Djurdjics ersättare i "Bajen".

Vid en pressträff på Årsta IP har Hammarby presenterat den förre Häckenspelaren Paulinho som nyförvärv.

"När Niko nu lämnade så känner vi att vi har fått in den perfekta ersättaren. Vi agerade väldigt snabbt när möjligheten att få hit honom uppstod. Vi har velat ha honom till Hammarby tidigare, men då har det inte varit läge. Nu var tajmingen perfekt", säger Jansson.

Den brasilianske anfallaren har skrivit på ett tvåårigt avtal.

Förra veckan bröt Paulinho med sin israeliska klubb Hapoel Be'er Sheva utan att göra en enda match för klubben. 33-åringen har varit en stor profil i allsvenskan de senaste åren, vann skytteligan 2018 och spelade i Häcken så sent som i höstas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!