Ungt blod i tränarrollen för ÄIF i år

Bernt Johansson lämnar över tränarrollen till yngre förmågor i år. 22-årige Sammy Nyberg tar nu rodret och hoppas på en riktigt bra säsong.

På onsdag är det dags för första matchen i ett "derby" mot Rosvik.

På onsdag är det dags för första matchen i ett "derby" mot Rosvik.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyns kommun2019-10-22 14:37

Förra året gick Älvsbyn upp i tvåan vid jul, men föll precis på mållinjen i kvalet för att stanna kvar till den här säsongen. Målsättningen för i år är tydlig. ÄIF ska uppåt i tabellerna och den här gången ska de stanna kvar där.

– Målet är naturligtvis att vi ska kvala oss upp till tvåan. Själv tycker jag att det är där som vi hör hemma, säger Sammy Nyberg.

Hur har det känts nu inför säsongen?

– Det har känts riktigt bra. Vi har kört tre träningsmatcher och fått bra lärdomar  av dem. Det finns några detaljer vi måste grunna på lite extra i spelet, säger Nyberg.

Nyberg kommer närmast från att ha varit tränare för ungdomslaget i U15. Lasset som A-lagstränare drar han hittills själv.

– Vi har försökt hitta nån som är lite "hjälptränare". Vi kanske har en på gång nu, men det är inte riktigt bekräftat än, säger Nyberg.

Själv spelade han hockey från när han var sju-åtta år, men slutade året han skulle fylla arton. Motivationen att spela själv sinade, men kärleken till sporten försvann aldrig.

– Jag älskar hockey, att vara i omklädningsrummen och vara tillsammans som en grupp sådär. Men jag har som alltid funderat på det och känt att rollen som ledare är något som jag passar till. När jag först blev tillfrågad var det för pojkar födda 04-05, och då hoppade jag på det för att se hur det är, säger Nyberg, och fortsätter:

– Jag känner själv att det var något jag verkligen fastnade för. Det är otroligt kul att vara ledare.

Måndagsträningen började med skott på mål.
Måndagsträningen började med skott på mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!