Suverän Biles tangerade VM-rekordet

Snart får också de mest ihärdiga av belackare svårt att ifrågasätta vem som är tidernas främsta gymnast.

Efter ännu ett guld, hennes 23:e VM-medalj i karriären, är amerikanskan Simone Biles bara en medalj från att kliva ensam upp på VM-tronen.

12 oktober 2019 23:31

Guldet i hopp – Simone Biles vann före landsmaninnan Jade Carye och brittiskan Ellie Downie – var den 22-åriga superstjärnans tredje av tre möjliga under VM i artistisk gymnastik i Stuttgart. Tidigare under veckan tog hon guld i mångkamp liksom i lag med USA, och hon har på vägen presenterat världen för två nya hopp som nu går under namnen "Biles II" och "The Biles".

Den fyrfaldiga OS-guldmedaljören är odiskutabelt sportens största affischnamn och är nu, med sina 17 VM-guld och 23 VM-medaljer, också den mest framgångsrika gymnasten i VM-historien. I och med hoppguldet tangerade hon vitryssen Vitalij Sjtjerbos medaljrekord, och mycket talar för att Biles också kommer att ta den där historiska 24:e VM-medaljen innan helgen är över.

Jag har inte tid att tänka på sådana saker. Jag tänker på mina prestationer – och sedan på middag, säger Simone Biles.

Hon missade den första chansen, när hon senare på lördagen blev femma i barrfinalen, som vanns av belgiskan Nina Derwael. Men på söndagen har hon ytterligare två chanser, i bom och fristående, för att skriva historia. Men det är nog också hennes sista möjligheter, för hon säger själv att årets VM med 99,9 procents säkerhet är hennes sista i karriären.

När jag går in i finalpassen försöker jag bara rensa skallen. Jag tar en final i taget och försöker njuta av ögonblicket, tävla med stolthet och bara ha roligt, säger Simone Biles.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!