Storseger för Frölunda mot Leksand

Sju mål – sju olika målskyttar.

Frölunda tog tidigt ledningen hemma mot Leksand, fördelade offensiven spelarna sinsemellan – och vann med 7–1.

Vi känner att vi har många spelare som vill vara med och bidra, säger Nicklas Lasu till C More.

21 november 2019 21:27

Det var två lag i olika delar av tabellen som möttes i Göteborg. Frölunda, med en färsk 8–2-seger mot Färjestad i CHL i bagaget, huserar i toppen av SHL. Nykomlingen Leksand är efter flera svaga resultat under hösten fast förankrat i botten.

Det var också Frölunda som tidigt visade varför det är just de som har i toppen av tabellen att göra.

Tidig ledning

2.43 in i första perioden sköt Mats Rosseli Olsen in 1–0. Det blev visserligen inga fler mål i den perioden, men det här var Frölundas match.

I början av andra perioden gjorde Patrik Carlsson 2–0, och med sex minuter kvar av mittakten ökade Simon Hjalmarsson på ledningen. Hjalmarssons mål kom i numerärt överläge sedan Leksand fått utvisning efter att ha haft för många spelare på isen.

Frölunda fortsatte att ösa på framåt i tredje perioden och gjorde ytterligare tre mål inom loppet av fem minuter, där Viktor Ekboms 6–0-mål var av det dråpligare slaget.

Ekbom fick till synes en felträff med ett skott från blålinjen. Men till Leksands, och framför allt Calle Själins stora förtret, styrdes pucken in i mål via Själins skridsko.

Leksand fick till slut in ett tröstmål, men även Frölunda gjorde ytterligare ett genom Ryan Lasch och vann med 7–1.

Vi var mjuka och passiva i några veckor tycker jag. Men nu är vi på gång igen, säger Frölundas Nicklas Lasu till C More.

Leksands tränare Roger Melin:

Vi är med i matchen i en period. Sen är det Frölunda för hela slanten. De var för bra för oss helt enkelt, vet inte hur jag ska förklara det på ett annat sätt, säger han.

Inte infriat förväntningar

Leksand fortsätter därmed att ha det tungt – framför allt i offensiven. Förlusten mot Frölunda var Leksands tredje raka och man har endast gjort två mål på de tre matcherna, och ligger näst sist i tabellen.

Det är inte alls så bra som vi hade tänkt oss. Vi tyckte att vi hade ett bra lag när vi gick in i serien. Visst, vi hade problem med skador på backsidan och fick spela med många unga spelare. Men vi tyckte att vi hade ett så pass bra lag för att vara med högre upp i den här serien. Vi har inte alls lyckats infria de förväntningar vi hade på oss själva, säger Melin.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!