Skyttemedaljer till Piteå i skol-SM

Piteå Skytteförening ställde upp med två deltagare i skol-SM i gevärsskytte. För Anna Grönlund slutade helgen med dubbla medaljer - för Martin Blombäck en.

Martin Blombäck och Anna Grönlund

Martin Blombäck och Anna Grönlund

Foto: Privat

Sport2019-10-01 09:18

Det var i Trollhättan som skol-SM i gevärsskytte med korthåll gevär och 6.5 mm avgjordes. För Anna Grönlund och Martin Blombäck, Piteå Skytteförening, var det sista gången de fick vara med i tävlingen.

Redan i den första grenen 6.5 mm sköt Anna Grönlund 188 poäng av 200 möjliga och tog sig därmed till final som fyra. I finalen blev det väldigt spännande och på det allra sista skottet säkrade Anna en bronsmedalj genom att skjuta en innertia. 

Martin Blombäck såg också ut att gå mot final - men tyvärr sköt han en tia på fel tavla. Så istället för 186 poäng och delad sjätte plats till finalen blev det nu bara 176 poäng. Duon Anna och Martin hade annars fått en silvermedalj i lagtävlingen. 

I korthåll liggande gick Martin Blombäck in som 18:e och Anna Grönlund 19:e. Båda sköt upp sig - Anna slutade 17:e och Martin 13:e.

I fältskjutning går man en bana och ligger ner på olika stationer. Mellan stationerna blev det blött på vissa ställen i skogen på grund av mycket regn.

Efter inledande provskott fick skyttarna ta buss till jaktbanorna där tre fältskyttestationer avverkades. Martin låg högt på de två första stationerna där han fick fyra träff av sex. På de sista fyra stationerna sköt han fullt och fick därmed 32 träff av 36 och en individuell sjätte plats. 

Anna bommade första stationen men sedan blev det bara en miss på de sista fem. Grönlund och Blombäck lyckades med en träffs marginal ta hem bronsmedaljen i lag.

Anna Grönlund
Anna Grönlund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!