Skellefteå i formsvacka

Skellefteå AIK är i en svacka. En seger på sex senaste matcherna. Mot bottenlaget Växjö hemma blev det 1-4.

Jacob Olofsson gjorde äntligen mål för Skellefteå i SHL, men det hjälpte inte.

Jacob Olofsson gjorde äntligen mål för Skellefteå i SHL, men det hjälpte inte.

Foto: Erland Segerstedt/TT

Ishockey2019-11-14 21:22

Skellefteå har halkat utanför topp sex i SHL.

Det kunde laget inte ändra på mot gästande Växjö.

Hemmalaget som kom ut så suveränt i 3–3-matchen mot Djurgården i CHL var bra om än inte lika vasst inledningsvis mot Växjö.

Men trots ett mindre övertag i matchbilden så var det gästerna som satte första pucken. Ludvig Nilsson blev lämnad själv framför mål och styrde in 1–0 efter 9.32.

Innan perioden var över gjorde även Jakob Porsbacka Karlsson 2–0 när Filip Berglund chansbröt men missade pucken och lämnade motståndaren framför mål.

– Det var helt okej första tio minuter. Det vi saknade var forceringen mot mål. Vi fick inte trycket som vi bör ha. Det är en slump att de gör 1–0, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till Cmore.

I den andra hade Skellefteå svårt att tränga ingenom och fick inte riktigt farten i spelet. Växjö kunde styra motståndarna.

Hemmalaget satte ändå en reducering när Jacob Olofsson fick en styrning av en motståndare och blev fri framför mål. Han satte pucken via stolpen. Det första SHL-målet i klubben för honom.

– Skönt, jag har väntat länge på det här målet. Det var lite som släppte från axlarna. Det har varit lite tungt att inte sätta pucken tidigare.

Olofsson har nu gjort mål två matcher i rad. Han satte en puck i CHL också.

I den tredje perioden hade Skellefteå bra möjligheter i powerplay bland annat fem mot tre men fick inte in pucken.

Däremot gjorde Växjö ett mål i boxplay och tillsammans med ett mål till blev det 4–1 för gästerna.

– Jag är jättebesviken att vi inte orkar studsa tillbaka. Vissa delar av spelet är bra, men vi är inte beredda att ta betalt för att göra mål. Vi måste lära oss ta betalt för ett bra spel som vi har stundtals. Vi måste bli mer desperata helt enkelt, varje byte varje situation, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Jacob Olofsson täcker skott framför målet.
Jacob Olofsson täcker skott framför målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!