Skadekris i Rögle – öppnar för att värva

Topplaget Rögle har drabbats av en skadekris i SHL.

Duon Craig Schira och Mattias Sjögren är borta i en månad, medan landslagsforwarden Dennis Everberg åkt på ett bakslag med sin hjärnskakning.

Nu öppnar klubben för att värva, skriver Helsingborgs Dagblad.

18 november 2019 16:56

Rögle är höstens sensation i SHL tillsammans med serieledande Örebro, men Skånelaget har det tufft med skador just nu. I lördags bröt laget ändå en segerlös svit på tre matcher då Frölunda besegrades i toppmötet med 2–1 efter förlängning.

I den matchen skadades forwarden Mattias Sjögren och viktige backen Craig Schira gick sönder på träning i förra veckan. Enligt sportchefen Chris Abbott är det inte troligt att någon av dem spelar igen förrän efter landslagsuppehållet i mitten av december.

Dessutom har Dennis Everberg åkt på ett bakslag efter den hjärnskakning han drabbades av mot Djurgården den 29 oktober.

Han fick ett bakslag förra veckan och med tanke på vilken typ av skada han har är det svårt att veta när han kan vara tillbaka, säger Abbott.

Hemmamatchen på torsdag mot Färjestad är inte aktuell, knappast heller lördagens bortamatch mot Skellefteå.

Skadeläget gör att Abbott funderar på att värva.

Ja, så klart tittar jag på olika alternativ och har tidsramen på de olika spelarnas skador i åtanke. Det är mitt jobb att titta på vad som finns vid horisonten, men något mer specifikt kommer jag inte att prata om, säger han till HD.

Rögle ligger femma i tabellen, tre poäng efter serieledande Örebro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!