Självförtroendet lyser i Wibax Piteå

Två matcher. Två övertidssegrar. Wibax Piteå lyser av självförtroende när matcherna i innebandyallsvenskan står och väger.

Oskar Forsgren blev matchhjälte mot Gävle. "Vi vet att vi kan det här med förlängningar", säger han. (Arkivbild)

Oskar Forsgren blev matchhjälte mot Gävle. "Vi vet att vi kan det här med förlängningar", säger han. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

Gävle kommun2019-10-06 17:39

Först premiärseger hemma mot seriefavoriten Hagunda. Nu bortaseger mot Gävle med 5–4. Båda gångerna har det krävts förlängning för att avgöra.

Den här gången klev Oskar Forsgren fram och blev matchhjälte.

– De gör ett dåligt inspel som Philip (Ohlin) bryter innan han spelar fram till mig på mittplan. Jag tittar upp för att se var jag har deras back och försöker skjuta runt honom. Jag kollar sällan var målvakten är men bollen gick in, konstaterade Forsgren.

Tidigare var Wibax Piteå ganska illa ute. Erik Nilsson, Anton Ahlbäck och Tobias Viklund såg till att laget hade övertaget med 3–1 efter första perioden, men nästan halvvägs in i tredje hade ledningen förvandlats till ett 3–4-underläge.

Knappt fem minuter från slutet satte John Stenström det sköna kvitteringsmålet på ett frislag i power play och tvingade fram en förlängning.

Gävle kan nog ställa till det för fler lag i norra allsvenskan.

– De är inte lika skickliga som en del andra lag, men spelar efter de resurser de har. De vet att de inte är ett lag som ska pressa och gå framåt, utan står hemma och spelar tajt och lite tråkigt men gör det faktiskt bra. De blir nog ett mittenlag, tror Oskar Forsgren.

Själva siktar Wibax Piteå på slutspel. Då gäller det att vara bland de fyra bästa och hittills är Wibax enda laget tillsammans med Tullinge som vunnit båda sina matcher.

Oskar Forsgren spelade även nyckelroll i premiären då han blev tvåmålsskytt.

– Jag spelar mycket mer defensivt nu. Tidigare har mina brister funnits i försvarsspelet men det känns som jag börjat lösa det bra nu, kul att ändå kunna fortsätta göra poäng också.

Som center mellan Erik Nilsson och Isac Zerpe – två offensiva ytterforwards – kommer den mer defensiva inställningen naturligt.

– Någon måste kasta ett litet getöga hemåt. Vi spelade litegrann ihop i slutet av förra säsongen också och det funkar jättebra. Zerpe har blivit ett år äldre och jag tror han kommer bli ett riktigt utropstecken för oss, hyllar Oskar Forsgren.

Hemma mot Hagunda var Tobias Viklund den som avgjorde. Nu klev Oskar Forsgren fram. När det handlar om förlängningsspel har Wibax Piteå ett härligt självförtroende.

– Vi vet att vi kan det här med förlängningar och alla vill vara den som avgör. Det är en styrka. Vi har en bred trupp och behöver inte förlita oss på någon, utan vem som helst kan gå in och göra den avgörande grejen som gör att vi vinner.

John Stenström gjorde kvitteringsmålet med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid. (Arkivbild)
John Stenström gjorde kvitteringsmålet med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!