Under sista halvtimmen visade serieledaren sin skicklighet och tyngd. Det var många trötta ben i Göteborg efter en tid med tätt matchande. Och när mittbacken och lagkaptenen Beata Kollmats fick en smäll och tvingades byta i den 70:e minuten blev det för mycket för hemmalaget.

I 74:e minuten dunkade Anna Anvegård in sitt nionde mål i årets allsvenska efter ett exakt inspel från inhopparen Jessica Samuelsson.

Jättefin passning från ”Jessi”. Jag missade i ett liknande läge några minuter tidigare. Det var skönt att ha skjutit in sig, säger landslagsanfallaren.

Knappt fyra minuter senare slog Samuelsson ett lite högre inlägg. Nu dundrade Hanna Bennison in 2–0 på volley.

Rosengård har fortfarande fyra poängs försprång till tabelltvåan Vittsjö. Men Göteborg har nu lämnats åtta poäng bakom.

Svart vecka

1–2-förlust mot Eskilstuna förra söndagen, 1–2 hemma mot Bayern München i onsdags – och nu det här mot Rosengård. För Göteborg har det varit åtta dagar med resultat lika svarta som lagets matchställ.

Det mesta talar för att detta har sabbat både chansen till SM-guld och till avancemang i Champions League.

Det känns tufft. I dag höll vi väl i 60 minuter och sedan blev vi trötta. Det är väl inte konstigt efter den vecka vi haft. Många är småskadade och vi har en ganska tunn trupp, säger Göteborgsanfallaren Julia Zigiotti Olme.

TT: Är SM-guldet kört för er nu?

Nu känns det lite tungt. Men vi slutar inte tro på det.

Konkurrens från MFF?

Samtidigt som Rosengård rusar mot SM-titeln förbereder Malmö FF ett snabbspår tillbaka till serien, genom en eventuell sammanslagning med damallsvenska ligarivalen Limhamn/Bunkeflo.

Rosengårds mittback Malin Levenstad spelade i Malmös bästa damfotbollslag redan på den tid då det hette Malmö FF. Och Levenstad har följt med när verksamheten har flyttats först till LdB FC och sedan till FC Rosengård.

Jag hoppas att MFF vill göra det för att gynna damfotbollen. Men om inte det är huvudsyftet så tycker jag att det är en dålig idé, säger Malin Levenstad.

TT: Hur skulle det kännas om det plötsligt dyker upp en konkurrent som heter Malmö FF i damallsvenskan?

Mitt hjärta är fortfarande ljusblått. Det är det enda jag har att svara på det.

Landslagskaptenen Caroline Seger haltade ut från Valhallas konstgräs med en skada som ska undersökas närmare under måndagen.