Rieks nickade MFF kvar i guldstriden

Dansken Søren Rieks nickade Malmö FF kvar i guldstriden.

Med matchens enda mål hemma på Stadion sänkte han IFK Norrköping i fotbollsallsvenskan.

Nu vann Hammarby och AIK. Då är det ännu viktigare att vi också vann, säger 32-åringen.

15 september 2019 20:29

Elva minuter efter paus ryckte Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg ner mot kortlinjen och slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen.

Där tilläts Søren Rieks stå helt omarkerad och med en nick mot den bortre stolpen överlistade han en sidledsförflyttande Isak Pettersson i Norrköpingsmålet.

Det är väl en klassiker när inlägget kommer från andra hållet och målvakten kommer springande mot mig. Då finns det ofta yta på den sida han kommer ifrån, säger Rieks, som nu har svarat för sex allsvenska mål den här säsongen.

Två poäng efter AIK

Målet blev det enda som föll på Stadion i Malmö och de tre poängen gör att MFF är ny tabelltvåa i allsvenskan – två poäng efter serieledaren AIK – med sex omgångar kvar att spela.

Det är många som är med om det. Därför är det också viktigt att ta tre poäng hela tiden. Sedan får man ta en match i taget, säger Rieks.

Djurgården, serieledare inför omgången, har liksom Malmö 47 poäng och möter på måndagen Helsingborg på hemmaplan. Då har MFF-kaptenen Rosenberg inga problem med att hålla på ärkerivalen Helsingborg.

Man kan ju hoppas att de får väldigt mycket energi av Olof Mellberg. Det brukar alltid vara en extra kick av att ha en ny tränare säger Rosenberg.

Under första halvlek var annars Norrköping, utan mittfältaren Simon Thern, det bättre laget. Åtminstone i 40 minuter.

Tabellsjuan kom till Malmö med sex raka allsvenska nollor och det märktes varför. MFF fick iväg sitt första skott mot mål först i den 39:e minuten och framåt var framför allt Sead Haksabanovic ett hot.

Vår första halvlek är i det närmaste perfekt, frånsett de sista minuterna. Med facit i hand efter 90 minuter borde vi nog ha förvaltat någon av de målchanser vi hade för att få med oss något mer än noll poäng, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Dynamo Kiev nästa

MFF är inne i en intensiv period. Förutom den allsvenska guldstriden väntar på torsdag säsongspremiär i Europa League-gruppspelet borta mot ukrainska Dynamo Kiev.

Det ska bli kul. Jag ser fram emot att spela mot ett bra lag på torsdag. Vi har byggt en trupp för att vi ska vara med i båda turneringarna, säger Søren Rieks.

Norrköping står kvar på 40 poäng och möter närmast Örebro på hemmaplan kommande lördag.

Fakta: Toppstriden

Djurgården möter Helsingborg på måndagen och fullbordar då den 22:a omgången. Här är toppstriden i allsvenskan och lagens tre kommande matcher:

1) AIK, +18 i målskillnad, 49 poäng.

22/9 Hammarby (b), 25/9 IFK Göteborg (h), 29/9 Elfsborg (b).

2) Malmö FF, +27, 47 poäng.

22/9 Elfsborg (b), 26/9 Helsingborg (h), 29/9 Eskilstuna (b).

3) Djurgården, +24, 47 poäng.

16/9 Helsingborg (hemma), 20/9: Sundsvall (borta), 24/9 Falkenberg (h).

4) Hammarby, +23, 44 poäng.

22/9 AIK (h), 25/9 Sirius (b), 30/9 Örebro (h).

5) Häcken, +18, 43 poäng.

21/9 Kalmar (b), 25/9 Elfsborg (h), 29/9 IFK Göteborg (b).

6) IFK Göteborg, +13, 41 poäng.

21/9 Sirius (h), 25/9 AIK (b), 29/9 Häcken (h).

7) Norrköping, +17, 40 poäng.

21/9 Örebro (h), 26/9 Eskilstuna (h), 29/9 Falkenberg (b).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!