Rättegången mot Larkin skjuts upp

Rättegången mot ishockeyspelaren Thomas Larkin i Gävle tingsrätt skjuts upp på obestämd tid.

Enligt hockeypuls.se skulle rättegången ha börjat i slutet av januari, men nu skjuts den upp då alla handlingar inte är redo att presenteras.

24 januari 2020 12:18

Det är drygt två år sedan Adler Mannheims Thomas Larkin tacklade dåvarande Brynässtjärnan Daniel Paille våldsamt i en match i Champions Hockey League i Gavlerinken.

Jag försöker att inte bli arg när jag tänker på det som hände. Pucken var i sarghörnet med tio sekunder kvar av matchen, jag väntade mig ingen tackling alls, men så kom någon och proppade mig på sidan av ansiktet, berättade Paille i en intervju med The Athletic hösten 2018.

Paille drabbades av en allvarlig hjärnskakning som satte punkt för hans hockeykarriär. Händelsen polisanmäldes och Larkin åtalades för drygt ett år sedan.

I mars 2019 skickade Paille in skadeståndskrav på drygt fem miljoner kronor och i augusti i fjol meddelade tingsrätten att rättegången var planerad till slutet av januari 2020.

Nu är den uppskjuten på obestämd tid. I ett mejl till hockeypuls.se skriver Anita Wallin Wiberg, chef för Gävle tingsrätt, att rätten avvaktar översättningar och möjligheten att kalla amerikanska sakkunniga som vittnen via videolänk.

"Dessutom har parterna inte lämnat slutgiltiga ställningstaganden och bevisuppgifter i skadeståndsdelen", skriver Anita Wallin Wiberg.

När rättegången kan genomföras är oklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!