Pressad Solskjær vill ha mer tid

Det blåser snålt kring Ole Gunnar Solskjær och hans Manchester United.

Den norske tränaren säger sig stå lugn i stormen och jämför med Liverpool.

Det tog fyra år för Jürgen (Klopp) att bygga sitt lag och de gör bra ifrån sig nu, säger han.

24 januari 2020 14:24

Solskjær är säker på att han får ytterligare tid att leda förändringsarbetet i United. Det sade han vid en presskonferens inför mötet med skrällaget Tranmere i FA-cupen på söndag.

Solskjær har hamnat i skottgluggen över Uniteds dåliga resultat och efter de två senaste förlusterna, mot Liverpool och Burnley, har laget sex poäng upp till fjärdeplacerade Chelsea som innehar den sista platsen till Champions League.

Den förre stjärnforwarden påpekade att det inte finns någon "quick fix".

Vi kan inte reagera på allt liv utanför. Det kommer alltid att komma kritik, det får man ta. Du måste vara stark mentalt. Jag är det, klubben och tränarstaben är det. Vi håller oss till det vi tror på och jag har fullt förtroende från ledningen, säger han.

Solskjær pekade på Liverpool som anställde tränaren Jürgen Klopp i oktober 2015 och nu leder Premier League med 16 poängs marginal.

Vi har vårt sätt att göra saker på. Ni kan se att det tog Jürgen fyra år att bygga sitt lag och nu gör de bra ifrån sig.

I debaclet mot Burnley i onsdags saknade United flera spelare, däribland Victor Nilsson Lindelöf på grund av sjukdom. Han är snart tillbaka, då är det värre för skadade trion Marcus Rashford, Paul Pogba och Scott McTominay och Solskjær hoppas få värva innan transferfönstret stänger sista januari.

Men det handlar inte om åtta, tio spelare under ett fönster. Vi har haft ett riktigt fönster i somras, det i januari är svårare. Men vi ska försöka göra något, säger Solskjær och säger att han hoppas på ett nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!