Poängkungen återvänder

Efter två allsvenska år i Tingsryd och Björklöven återvänder poängkungen Joakim Högberg till Piteå. "Det känns helt rätt att komma tillbaka just nu" säger 25-åringen.

5 juni 2017 15:43

Högberg har varit en pålitlig poängmakare i Piteås färger och blir förstås en riktigt vass förstärkning inför kommande säsong.

Joakim Högberg har suveräna siffror i PHC-tröjan under hans fem tidigare säsonger:

180 matcher

117 mål

126 assist.

243 poäng.

Nu laddar han om bössan för en återkomst i Piteå.

– Det blev klart tidigt att jag inte skulle stanna i Björklöven. Sedan har jag haft något annat förslag också men det känns helt rätt att komma tillbaka till Piteå just nu.

Han menar att träningen i Piteå Hockey är högklassig.

– Man tränar ju olika i alla lag men träningen här i Piteå håller definitivt allsvensk klass med bland andra Stefan Thomson som sköter upplägget.

Även om ettan är ett steg ner jämfört med allsvenskan satsar Högberg lika hårt som vanligt.

När PT ringer upp står han i kassan och ska betala ett par träningsskor.

– Jag har slitit ut de gamla, säger han med ett skratt.

Vad skiljer egentligen mest mellan ettan och allsvenskan?

– Misstagen kostar mer ju högre upp man spelar, sedan är det tätare matcher och högre krav och mer publik och, tja det är en del. Men man lär sig mycket.

Senaste året i Björklöven var en riktig prövning där Umeågänget lyckades klara kontraktet i allra sista matchen.

– Det var nästan som att vinna en serie. men hela året med Löven var väldigt lärorikt med höga toppar men alldeles för djupa dalar. Det var där felet satt, vi höll ingen jämn nivå.

En annan skillnad mellan serierna är förstås lönerna.

– Ja, jag måste fixa ett jobb för att klara mig här i Piteå, jag och klubben ska hjälpas åt och jag hoppas att det ska lösa sig inom den närmaste tiden.

Piteå Hockey har gjort klart med ytterligare två hemvändare – Jonathan Tordhall och Simon Nilsson. Tordhall spelade collegehockey i USA och Nilsson gjorde en stark säsong som center i Hammarby.

Truppläget i övrigt:

Klubben har tappar Viktor Sandberg och Johannes Tornberg till Boden. Vidare är det klart att backen Isak Pantzare fortsätter karriären i Borlänge.

På backsidan hoppas sportchefen Jonatan Glader på att förlänga med Viktor Nilsson, Olof Lundberg, Isak Ahrling och Fredrik Bergdahl.

Rutinerade toppcentern Magnus Isaksson har fått nytt jobb i Piteå, men klubben saknar fortfarande en underskrift.

Stora frågetecken även bakom Sebastian Harila och Nils Niklasson. Harila hoppas på kontrakt i Norge eller allsvenskan medan Niklasson sökt in på en utbildning i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa