Piteå Hockeys segertåg rullar vidare i finalen

29 oktober 2017 22:52

Piteå Hockeys segertåg rullar vidare.Det blev full pott i helgens två matcher i LF Arena och nu är segerraden uppe i elva. Ett imponerande sätt att ta sig an uppgiften i den norra hockeyettan efter premiärförlusten mot hårdsatsande Boden.

En av världens bästa backar genom tiderna såg matcherna i LF Arena lördag och söndag. Niclas Lidström besökte sonen Kevin, som är en av backpjäserna i Piteå, och sin gamle Detroitpolare Tomas Holmström. Mellan andra och tredje perioden sågs också gamle Piteåcentern Denny Gabrielsson spatsera i LF:s läktartrappor. Förutom att Denny agerade teknisk, spelbegåvad Piteåcenter under början av 1970-talet var han också en snitsare med pennan. På den tiden kändes det som att NHL-ishockeyn spelades någonstans på månen. I alla fall var proffshockeyn med alla superstjärnor ljusår från gamla uterinken på Kvarnvallen som företeelse, men i ett rum i hemmet på Mellangatan tecknade Denny NHL-klubbmärken och stjärnor som Stan Mikita, Bobby Orr, Phil Esposito och grabbarna som vore de äkta fotografier. Vill också minnas att Denny Gabrielsson ritade ett bröstemblem som var en kopia av Detroit Red Wings och placerade det istället för stadsmärket renen mitt på PIF-tröjornas bröst.

Idag är NHL inte längre lika fjärran Piteåborgen LF Arena. I taket hänger vepor med meriterade storstjärnor som fyrfaldiga Stanley Cup-vinnarna Tomas Holmström och Stefan Persson, All Star-liraren Lasse Lindgren, Legion Of Doom-superstjärnan Mikael Renberg och inte minst backen Mattias Öhlund. Holmström och Öhlund var ju exempelvis med i det gäng som skrev in sig i historieböckerna när Sverige vann det där klassiska OS-guldet i Turin. Ni minns väl det där målet där Peter Forsberg hittade Mats Sundin som hittade Lidström och sedan pang upp i krysset i finalen mot Finland.

Tomas Holmström och Lidas gillar vad de ser när de följer Piteå Hockey. ”Bra underhållning. Piteå har något på gång”, sa Holmström i en paus i lördagsmatchen mot Östersund.

Och ingen som sett Piteå live på slutet säger emot.

Apropå medaljer och något på gång knep Piteås fotbollsdamer poäng borta mot självaste Rosengård. Laget jagar medalj för tredje säsongen i rad. En fantastisk prestation av en klubb som förfogar över en i det närmaste anorektisk budget i förhållande till topplagen. PIF-tjejerna har besegrat mästarna Linköping och tabelltrean Eskilstuna på bortaplan och tog nu poäng även mot Rosengård. Oerhört starka papper!

Piteå har häng på lilla silver och givetvis svider 2-0-tappet mot Eskilstuna i senaste hemmamatchen. Att tappa den ledningen med en pjäs mer kan ha kostat det där silvret, men PIF har ödet i sina egna händer i säsongsavslutningen. Två segrar mot Limhamn hemma och Djurgården borta och det är hygglig chans att Eskilstuna passeras i tabellen.

Att fira lilla silver på klassiska Stockholms Stadion i november skulle vara stort för Piteå IF som än en gång ärar staden och kommunen med ett par representanter på Fotbollsgalan!

Krönika

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!