Visar alla Piteå IF:s matcher i allsvenskan

Nu är det klart. Piteå-Tidningen sänder samtliga Piteå IF:s matcher i damallsvenskan 2019. Bevakningen av laget blir den mest omfattande någonsin, skriver PT:s sportchef Per Sandberg.

9 april 2019 15:32

Under vintern visade Piteå-Tidningen tre av Piteå IF:s matcher i Svenska Cupen. Nu står det klart att vi, precis som ifjol, kommer att visa lagets samtliga 22 allsvenska matcher på pt.se.

Det här är ett led i vår satsning på att ge er prenumeranter mervärden.

Intresset för Piteå IF dam är större än någonsin. Därför känns det fantastiskt bra att åter kunna erbjuda våra prenumeranter möjligheten att följa mästarlaget hela säsongen.

För varje år har vi utökat bevakningen av Piteå IF dam. Helt enkelt för att laget har förtjänat det. Det lokala intresset är mycket stort och växande.

Ibland har jag nåtts av farhågor från supportrar som är rädda att vi skulle stjäla publik genom att visa hemmamatcherna. Statistiken talar emot det.

Ifjol höjde PIF sitt publiksnitt kraftigt och med 1999 åskådare per hemmamatch var det populäraste damlaget i svensk idrott.

Vår bevakning stärker intresset och vi märker också att läsarna vill ha allt mer material om laget.

Därför ska vi erbjuda en bevakning av absolut toppklass.

Den här veckan kommer massor av intresse att hända.

Piteå-Tidningens bilaga om Piteå IF dam blev ifjol hyllad över hela Sverige.

På torsdag kommer vi ut med årets 32-sidiga upplaga.

Samma dag sker upptaktsträffen för damallsvenskan i Stockholm dit Piteå IF skickar tränaren Stellan Carlsson och spelaren Josefin Johansson. PT finns på plats och rapporter därifrån.

Senare på kvällen håller vår branschorganisation Tidningsutgivarna sin stora gala i Stockholm. PT är tillsammans Aftonbladet och Svenska Dagbladet nominerat i klassen årets idé. Vår nominering är helt kopplat till det arbete vi journalistiskt och kommersiellt gjorde runt Piteå IF dam 2018.

Dessutom lanserar vi en satsning på torsdag. Då kommer vår nya fotbollspodd ut för första gången. Den gästas av en legendar inom Piteå IF.

På söndag klockan 15 kickar damallsvenskan igång. Piteå–Djurgården. Matchen blir den första av 22 som kan ses på pt.se.

Dessutom blir det en omfattande bevakning som sträcker sig hela spelåret och en rejäl satsning när Champions League drar igång framåt hösten.

För alla er prenumeranter som följer Piteå IF dam kommer det att bli massor av allt. Det känns inte mer än rätt.

KRÖNIKA

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa