Nu tar vi nästa steg

Den lokala idrotten oavsett nivå eller kön har alltid varit viktig för Piteå-Tidningen. Nu tar vi nästa steg i vår bevakning.

5 april 2018 17:30

PT:s sportredaktion är trots vår relativa litenhet en av Sveriges främsta när det gäller en jämlik sportbevakning.

Ytterst få tidningar i landet kan visa upp samma bredd i det lokala sportinnehållet. Vi bevakar så mycket som bara är möjligt från lägsta serie och minsta tävling ända upp till absolut högsta nivå.

Det är få tidningar som skriver om alla sina representationslag oavsett idrott. Men det gör vi och det kommer vi att fortsätta med.

Samtidigt står idrotten i södra Norrbotten oerhört stark. Framförallt är det kvinnorna som visar vägen. Nyligen vann Luleå/MSSK SM-guld, Hanna Öberg, Charlotte Kalla och Anna Magnusson åkte hem en mängd OS-medaljer och Piteå IF går in i en ny säsong med en SM-medalj med sig. Vi satsar också mer resurser på att bevaka kvinnliga än manliga utövare. De håller världsklass och förtjänar inget annat än det.

Därför tar vi nu nästa steg i vår sportsatsning och direktsänder samtliga matcher för Piteå IF i damallsvenskan. Det känns oerhört rätt. Samtidigt jobbar vi också för fullt med att producera det som senaste åren har varit Sveriges bästa fotbollsbilaga om samma serie. Den kommer ut nästa torsdag.

I takt med de här satsningarna ska vi också fortsätta bevaka lagen och idrottarna på lägre nivå. Under det här året kommer vi därför utöver satsning på PIF dam att i PT play visa över 30 andra matcher eller idrottsevenemang på alla nivåer.

Till sist. Om vi alltid gör rätt? Nej. Men det är dit vi strävar.

KRÖNIKA

Per Sandberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!