Örebro vann – en dålig andra period förstörde för AIK

Hemmapremiären blev ingen fullträff för Skellefteå AIK, som föll med 1–4 mot Örebro.

Ishockey2020-09-26 20:27

Första perioden var helt okej från Skellefteå, som stundtals spelade bra och skapade chanser. Det var bara det där målet som saknades.

Örebro satte 1–0 i powerplay när Borna Rendulic laddade sin fina bössa och hittade första krysset bakom Gustaf Lindvall.

Om AIK:s första period var helt okej var andra långt ifrån det. Örebro vann skotten med 21–9 och hade det inte varit för en vass Lindvall hade 3–0 inför tredje varit ännu större.

AIK höjde sig och gav Örebro en match i tredje. Jonathan Johnsons första mål i SHL – på en retur efter skott från Arvid Lundberg – gav AIK hopp.

Men man kom aldrig närmare än så. Örebro var snäppet bättre och vann således rättvist. Bortalaget satte dessutom spiken i kistan. 4–1, när AIK chansade och plockade ut målvakten i slutet av matchen.

Bäst i AIK var Gustaf Lindvall, Niclas Burström, Arvid Lundberg och Jonatan Berggren. Den sistnämnde skapade mycket men misslyckades att sätta pricken över i:et.

FAKTA

Skellefteå AIK–Örebro 1–4 (0-1, 0-2, 1-1)

Målen:

Första: 0-1 5/4 (4.42) Borna Rendulic   (Salo/Leino).

Andra: 0-2 (23.34) Rodrigo Abols (Warg/Rendulic), 0-3 4/5 (36.02) Linus Öberg.

Tredje: 1-3 (48.58) Jonathan Johnson  (A. Lundberg/Berggren), 1-4 (19.19) Robert Leino (Joonas Rask).

Skott: 37–40.

Utv-min: 10–8.