Ny succé för Piteå Elit-duon i världscupen

Vid sidan om Charlotte Kallas besvikelse fanns det norrbottniska glädjeämnen på damsidan. Jonna Sundling gjorde ett nytt kanonlopp. Och Emma Ribom plockade världscuppoäng.

Jonna Sundling.

Jonna Sundling.

Foto: HEIKKI SAUKKOMAA

Längdskidåkning2019-11-30 13:04

Jonna Sundling följde upp sin andraplats i fredagens klassiska sprint med en tolfteplats i tio kilometer klassiskt och är sexa i sammandraget inför söndagens avslutande jaktstartslopp över tio kilometer fristil.

–  Jag är jättenöjd, säger Jonna Sundling som var näst bästa svenska.

Hon var 3,8 sekunder bakom Frida Karlsson och hade 29,8 sekunder upp till ryska trean Natalia Nepryaeva.

Avståndet till ettan Therese Johaug var 1.14,2 och inför jaktstarten är hon 47 sekunder från förstaplatsen. Upp till pallen skiljer det endast 22 sekunder till tourtrean Krista Pärmäkoski från Finland.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på söndagen. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, säger Jonna Sundling till Sporten.

– Men det har gått väldigt bra hittills och jag hoppas att det håller i sig.

Piteå Elit-kamraten Emma Ribom plockade världscuppoäng igen efter tolfteplatsen i sprint. Hon korsade mållinjen som 28:e åkare.

– Det var ett tufft lopp, jag fick slita mycket och är glad över att jag fick några världscuppoäng. Men jag fick ingenting gratis i loppet, säger Ribom som ligger på 22:a plats i sammandraget inför jaktstarten.

Hon har bara sju sekunder upp till Charlotte Kalla som är 21:a efter två av tre deltävlingar i Rukas minitour.

Ribom startar 48 sekunder bakom Sundling på söndag.

– Nu gäller det att samla energi, säger 22-åringen.

Jonna Sundling är bästa svenska inför jaktstarten. Bakom henne finns etablerade svenska åkare som exempelvis Stina Nilsson och Charlotte Kalla och stjärnskottet Frida Karlsson.

– Det är bara säsongsstart och mycket kvar av säsongen. Vi är i olika faser och vissa kan vara i bra form medan andra inte är det. Det kommer så småningom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!