"Något av det jobbigaste jag varit med om"

Sex raka förluster.

Krisen fortsätter för Djurgården – som är fortsatt fast i den damallsvenska bottenstriden.

Det här kan vara något av det jobbigaste jag varit med om, säger storstjärnan Olivia Schough efter 1–4-förlusten hemma mot Örebro.

21 augusti 2019 22:07

Bara tre segrar och resten förluster är facit för Djurgården hittills under säsongen. En minst sagt tung läsning för den hårdsatsande klubben med profiler som Olivia Schough, Petronella Ekroth och Mia Jalkerud,

Mötet med succénykomlingen Örebro, som har susat upp som ny trea i tabellen, var bara ännu en måstematch för "blåränderna".

Och ännu ett bottennapp.

Trots 1–1 i halvtid och poängkänning säckade Djurgården ihop i början av andra halvlek och föll till slut med 1–4. En besviken Olivia Schough menade att luften gick ur när Örebros Kayla Braffet nickade in 2–1 på hörna fem minuter efter paus.

"Är första gången"

Det är svårt att hålla uppe självförtroendet. Det blir att vi inte litar på varandra och på vad vi kan. Då är det lätt att det blir fler mål, säger Schough, som även fick se sitt Djurgården släppa in 1–3 bara minuter efter 1–2-målet.

Stockholmslaget återhämtade sig aldrig och har bara Limhamn/Bunkeflo och jumbon Kungsbacka bakom sig i tabellen.

Det är första gången jag upplever en bottenstrid, så det kan vara något av det jobbigaste jag varit med om. En ny erfarenhet som vi ska klara av, så klart, säger Schough optimistiskt.

VM-spelaren vet vad som har gått snett hittills.

Vi har släppt in för många mål, för många enkla mål. Nu när vi har förlorat så pass mycket så är det lätt att det i en match som den här, där vi spelar bättre än Örebro många gånger, att de gör mål och vi missar. För mig är det helt otroligt att vi inte ens kan få ett kryss.
Det är så många matcher som vi förlorar i sista stund. Det är helt otroligt att det är så många förluster. Men det är bara att kämpa vidare.

"Ångestmöte"

TT: Är du orolig?

Jag är inte orolig än. Det känns som att det är många poäng kvar att spela om. Men nästa match (Kristianstad borta) blir oerhört viktig. Ett ångestmöte.

TT: Blir du kvar i Djurgården om ni åker ur?

Jag tänker ju inte spela i elitettan, den saken är ju klar. Men vi ska inte åka ur, så är det bara.
Fakta: Djurgårdens tunga svit

21/8: Djurgården–Örebro 1–4

14/8: Eskilstuna–Djurgården 4–2

9/8: Växjö–Djurgården 2–1

5/8: Djurgården–Rosengård 0–3

31/7: Örebro–Djurgården 3–1

28/7: Djurgården–Eskilstuna 0–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!