Murphys lag gäller i Hemmings

Det är fortfarande Murphys lag som gäller i Hemmingsmark. Med nye NHL-sheriffen Viktor Arvidsson i spetsen sköt laget allt motstånd i sank.

27 juli 1916 18:59

Murphys lag vann premiäråret i fjol och försvarade alltså inlinestiteln i år.

Artisten Viktor Arvidsson var dock inte den enda NHL-spelaren på plats. Även den forna Stanley Cup-mästaren David Rundblad, Philadelphia Flyers-forwarden Pierre-Édouard Bellemare, Pittsburgh Penguins-backen Tim Erixon, New York Rangers-forwarden Oscar Lindberg, San José Sharks-forwarden Melker Karlsson och nysignerade Martin Lundberg (Chicago Blackhawks) och Anton Lindholm (Colorado Avalanche) var på plats på det stjärnspäckade tvåårsjubileumet för turneringen i Hemmingsmark.

Melker Karlsson var en av de största profilerna på plats. Tidigare i somras spelade han Stanley Cup-final med sitt San José Sharks. Men för dagen spelade Melker inlineshockey med laget Rävarna. Han var även med i fjolårets turnering, där hans lag förlorade mot Murphys lag i finalen. I år blev det dock ingen revansch då det blev en 6-1-förlust mot just Murphys i semifinal.

– Jag var lite revanschsugen då vi torskade mot dem i fjol. Men det är ändå kul att vara här och hålla igång framför publiken, säger Melker Karlsson.

– Formen är halvtaskig men i september åker jag ner till USA igen för att träna med laget. Tills dess håller jag igång hemma i Sverige.

Viktor Arvidsson var annars den spelaren som glänste mest genom turneringen. Han hoppas själv också kunna fortsätta leverera i NHL på ett liknande sätt i höst.

– Jag tror inte jag kommer kunna hålla samma målproduktion i NHL som jag hade här idag, men jag ska försöka, säger Arvidsson och skrattar.

Han skulle även varit med i turneringen i Hemmingsmark förra året. Men då fick han förhinder. I år fick han frågan om att vara med igen, och han tvivlade inte en sekund.

– Det är riktigt kul att få vara här nu. Det är säkert roligt för byn också att få se något sånt här, och kanske kan några barn bli inspirerade, säger Arvidsson.

– Jag har själv vuxit upp med sådan här hockey, så det är otroligt skoj att få spela igen.

Under den stekheta solen fick Arvidssons lag Murphys möta lokallaget Hacka lök i finalen. De lokala grabbarna fick dock inte fira när domaren blåste av matchen, då Murphys enkelt vunnit med 6-2.

Murphys lag blev därmed korade vinnare av turneringen och publikfesten blev avslutad efter mycket show och spex från stjärnorna på asfalten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!