"Mest orolig för sponsormarknaden"

Coronavirusets utbredning får konsekvenser för en hel idrottsvärld. Ekonomin i Piteå Elit SK drabbas däremot inte lika hårt som många andra.

3 april 2020 09:56

Alla påverkas självklart på något sätt. Men ur ett ekonomiskt perspektiv är Piteå Elits ordförande Per Jervfors inte orolig ännu.

– Vi blir inte jättepåverkade, för vi har ju inga evenemang eller matcher där vi tappat inträdesintäkter. Arenaidrotten har det tuffare, säger Jervfors.

Piteå Elit SK bygger sin ekonomi på sponsorintäkter. Utgifterna har man i samband med träningsläger och resor till skidåkarnas tävlingar. Och några träningsläger och resor är ju inte aktuella i nuläget.

– Vi är helt och hållet beroende av sponsorintäkter. Det man är orolig för är hur sponsormarknaden kommer att se ut närmaste tiden. Annars måste jag säga att vi klarar oss ganska bra som förening i coronatider. Det som påverkas är ju mer vår verksamhet, snarare än det ekonomiska. Vi kan inte samlas och ha läger som planerat.

Hur ser det ut inför bokslutet?

– Vi ligger bra till. Vi har koll på ekonomin och det ser bra ut inför bokslutet som vi har 31 maj.

Att få se sina åkare i landslagsdräkterna är naturligtvis kul för klubben. Men att få se dem leverera i Piteådräkterna var något styrelsen hade längtat efter, något de gick miste om.

– SM-veckan är den klart viktigaste tävlingen för att visa upp våra åkare. Vi hade goda förhoppningar för den här tävlingsveckan i och med att våra åkare har gjort en fantastisk vinter. Det var väldigt tråkigt att det blev inställt, säger Per Jervfors.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Öberg