Målvakt målskytt med räddning mot Skellefteå

Skellefteå mot Djurgården i CHL. Då inträffade ett av tidernas konstigaste hockeymål. Målskytt: DIF-målvakten Niklas Svedberg tack vare en räddning.

Niklas Svedberg målskytt mot Skellefteå. (Arkivbild)

Ishockey2019-11-12 20:43

Räddning och mål i ett i ett.

Det är möjligt.

Publiken fick gnugga sig i ögonen en, två och tre gånger när Djurgården satte 3–3-målet.

Djurgården hade dragit på sig en avvaktande utvisning och Skellefteå etablerade spelet i offensiv zon. Bakom förlängda mållinjen slog Jonathan Pudas in pucken framför mål. Ingen nådde den. Pucken tog i sargen och gled hela vägen ner in i eget öppet mål.

Självmål finns inte i hockey så Niklas Svedberg som (möjligtvis) var sist på pucken i DIF fick målet till 3–3 vilket det första av två möten i åttondelsfinalen slutade.

– Jag ser det som ett självmål, men det är bara att tacka och ta emot, sa Niklas Svedberg till SVT.

Annars var det här en match som Skellefteå dominerade. Laget var klart bättre i spelet och kunde ha avgjort det första mötet redan efter några minuter.

Jonthan Pudas inledde med en stänkare i krysset efter 1.25.

Jacob Olofsson bröt en passning och blev fri fram till 2–0.

DIF hade inte haft något när reduceringen ändå kom oväntat genom Henrik Eriksson efter knappt sex minuter.

I den andra perioden kvitterade Mattias Guter. Skellefteå var emellertid bättre och Adam Pettersson ordnade 3–2.

– Stundtals ser det riktigt bra ut från vår sida. Vi är där nere i deras zon och skapar mycket. Vi ska trumma på och fortsatt vara starka, sa han till SVT.

Men mer än det spektakulärt konstiga målet blev det inte i den tredje perioden.