En hotande flygstrejk för vissa specifika bolag har varit känt länge. Piteå dam löper stor risk att tvingas åka tåg till nästa helgs bortamatch mot Kungsbacka. Håller med Piteåledaren Håkan Linneruth när han hävdar att det är bara för LB07 att ta bussen till Umeå fredag och sedan vidare till Piteå lördag om det inte är möjligt att flyga eller åka tåg.

Bussades hit och bussades dit sammanlagt ett par varv runt jordklotet gjorde Piteåhästen Scandal Play när det begav sig. Det är tjugo år sedan han vann Olympiatravet på Åby sista gången. Minns när han vann det första 1997. Då var snödrivorna i norr dryga metern höga och Scandal Play åkte med vinterpäls och skor på hovarna ned och besegrade eliten på Åbytravet utanför Göteborg. Scandalen var en riktig festförstörare när han besegrade hemmahästen och Prix dÁmerique-tvåan Lovely Godiva från dödens i Olympiafinalen 1999 och sedan en annan gång även Zoogin på dennes hemmaplan Bergsåker.

Älvsbyhästen Makethemark kvalade in till lördagens final med feta 1,5 miljoner i förstapris. Tränaren Petri Salmela siktar på Copenhagen Cup och har några andra storlopp i sikte framöver. Bland dem miljonloppet Norrbottens Stora Pris i Boden i mitten av juni.