Luleå Hockeys 3D-hall ska locka mer publik

Coop Arena står snart redo inför hockeypremiären. In i sista minuten fixas det med häftiga visuella effekter och datorgrafik. Nu är det upp till bevis om den renoverade hallen kommer locka mer publik.

13 september 2018 05:00

Många har jobbat dag och natt för att bli klar med hallen till premiären på lördag. Då tar Luleå Hockey emot gästande laget Brynäs på hemmaplan.

– Vi har gjort många förändringar. Vi har förbättrat ljudet, monterat in ljuseffekter i uppgångarna. Vid sargen och på planen finns också ljusslingor, säger Peter Jidström, marknads- och projektansvarig för Luleå Hockey.

För honom ligger mångmiljonsatsningen helt rätt i tiden och de vill fortsätta utveckla tekniken för andra event. De är först ut i landet med 3D-videos i den här omfattningen.

– Vi vill locka så mycket publik som möjligt från TV-soffan. De ska komma hit och se matcherna på plats i stället, säger Peter Jidström.

Eric Holmberg, visuell konsult, har jobbat i kubik och nu får han se effekterna av det han åstadkommit i datorn på plats.

– Publiken kommer att sugas in i miljön och känna att de sitter mitt i under matchen. Det blir häftigt! Snart kommer vi också kunna sätta en mindre puck, en "tracker", på spelarna. När de gör mål så visas det sen på en skärm, säger han.

Men föreningen kommer inte släppa iväg allt krut på en gång.

– Allt eftersom säsongen fortskrider så kommer mer och mer lanseras, säger Peter Jidström.

Luleå kommun har gått in med 10 miljoner kronor i projektet, resterande summa har en privat sponsor bidragit med.

– Vi har mycket som är nytt i arenan, men biljettpriserna kommer att vara oförändrade, säger Peter Jidström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Johansson

Ämnen du kan följa