Som PT berättade igår har man sedan tidigare gjort klart med Juhani Tyrväinen. Det finns en lång historik av just finska spelare i klubben, och sedan tidigare finns även backen Joonas Jalvanti med i truppen. Den 27-årige centern Ilomäki har ett antal säsonger bakom sig i den finska ligan – där den senaste också blev hans poängbästa. En spelare med en trend som pekar uppåt, åtminstone sett till statistiken. 45 poäng på 60 matcher för Lukko den gångna säsongen vittnar om en offensiv kraft för norrbottningarna. Avtalet är skrivet över två år.

– En center som är bra med puck men som även har en bra defensiv, säger Luleås General Manager Stefan "Skuggan" Nilsson på onsdagens presskonferens.

Rollen för nyförvärvet har man redan tänkt på.

Artikelbild

| Nils Lundkvist får nya lagkamrater i Luleå Hockey. (Arkivbild)

– Med hans högerfattning så kan han användas i powerplay, så vi stärker även upp i det momentet, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Trots att säsongen tog slut så sent som för bara några veckor sedan ser det ljust ut inför framtiden.

– Det känns jättebra att vi inte ens har gått in i maj månad och vi har så pass stora delar av truppen klar, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Men helt färdiga är man inte.

– Det kan eventuellt komma ett namn till, men det får vi återkomma om, säger "Skuggan".

Luleå har nu fem centrar under kontrakt. Med ett tidigare finskt ligaguld på meritlistan blir Ilomäki en del av Luleås fortsatta guldjakt kommande säsong.