Något fredagsmys var det aldrig frågan om i den här matchen i SHL-ishockeyn. Båda lagen har en jobbig period bakom sig och båda är i akut behov av ett trendbrott.

Första perioden präglades av kamp, utvisningarna duggade tätt och spelet blev sönderryckt.

Det var Skellefteå som spräckte målnollan. I en snabb omställning kom man i ett två mot en-läge som avslutades med att Adam Pettersson smällde in 1–0 bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen efter 17.22. Målskytten har i dagarna förlängt kontraktet med ytterligare två år och är en viktig spelare med sin stora arbetskapacitet. Den här säsongen har Pettersson också synts alltmer i poängprotokollet, nu kom den 16:e poängen.

Skellefteås grepp hårdnade i den andra perioden och med ett direktskott av Oscar Möller efter 11.28 utökade man sin ledning till 2–0. Målet kom i ett powerplay där Örebrospelarna till slut gick på knäna efter att i nära två minuter ha pressats tungt i egen zon utan att kunna byta.

Joakim Lindström är kanske SHL:s bäste spelare och Skellefteå har varit ett betydligt sämre lag sedan han fick matchstraff och avstängning i matchen mot Luleå. Nu var stjärnan tillbaka i förstakedjan och styrde spelet i numerärt överläge som vanligt. Lindströms skarpa målpassning tvärs igenom anfallszonen till Möller innebar att han åter tog plats i toppen av poängligan.

Örebro kom till spel med en efterlängtad bortseger från Luleå i ryggen – dessförinnan hade närkingarna förlorat tio raka matcher på bortais.

Lagets defensiv är av bästa märke men framåt är det uddlöst. Örebro hade stora problem att skapa några farligheter, även när man spelade med en man mer på isen. Det gjorde man mycket i den tredje perioden. Just nu talar inget för att Örebro ska kunna ta sig upp på slutspelsplats.

Men chansen till revansch kommer redan på lördagskvällen när lagen möts igen i Örebro. (TT)