Lekande lätt seger för Strömnäs

Strömnäs utklassade Östersund med hela 28-9 i söndagens division 2-handboll. Men tränaren Rijad Hodzic var inte helt nöjd: "Vi kan bättre"

Thea Lundmark och hennes Strömnäs GIF besegrade Östersund med 19 bollars marginal i söndagens handboll.

Piteå2019-11-10 16:14

Söndagens match i Pitholms sporthall blev allt utom spännande. Strömnäs ledde med 5-1 efter tio minuter, 10-2 efter tjugo minuter och hela 16-3 i halvtid.

Klasskillnaden var total.

På grund av de stora siffrorna var det svårt för hemmalaget att hålla fullt fokus under hela matchen. Andra halvlek slutade 12-6 och det gav alltså sammanlagt 28-9, seger med 19 bollars marginal.

Efteråt sa tränaren Rijad Hodzic:

- Det fanns ingen större glädje i laget efter matchen, jag tror att tjejerna är missnöjda med sina insatser.

Varför inte?

- Vi bränner för många lägen, jämfört med matchen i onsdags (derbyt mot Norrfjärden) gör vi fler misstag och tekniska fel idag.

Första halvlek var den bästa, det blev lite avslaget i den andra.

- Vi måste lära oss att prestera en hel match, annars blir det som att vi tränar vi på att spela dåligt.

Det som gladde var att Strömnäs hade åtta olika målskyttar. Och att laget inte ens släppte in tvåsiffrigt. Målvakten Josefin Burström prisades som lagets bästa spelare.

Det är täta matcher för Strömnäs, tre på åtta dagar. Redan nu på onsdag är det dags igen - länsderbyt hemma mot Boden.

- Det ser vi fram emot, då ska vi spela bättre.

Strömnäs målskyttar: Amanda Hodzic 7, Anna Viklund 5, Tova Bergman 5, Thea Lundmark 3, Elin Lindblom 3, Caroline Olofsson 2, Alva Lundberg 1, Moa Johansson 1.

Josefin Burström och hennes Strömnäs GIF besegrade Östersund med 19 bollars marginal i söndagens handboll.