Laddade Piteåekipage inför Skellefteåtävling

Anthem betraktas som den största Piteåchansen på förhand, men flera andra lokala ekipage är också påställda inför V75-omgången.

Sikforsamatören Christine Axelsson, hästen Gasolina och kusken Krister Söderholm efter senaste segern i Boden.

Sikforsamatören Christine Axelsson, hästen Gasolina och kusken Krister Söderholm efter senaste segern i Boden.

Foto: Emil Larsson

Trav2019-10-03 16:05

Piteå

Vitsandshästen Anthem räknas till favoriterna i V75-4.  I det loppet startar också Vitsandsgrannen Zaplac. Amatören Peter Sundström tränar den hästen. Sundström har tidigare tränat fram V75-vinnare liksom närboende Gunnar Bertilsson och Anders Holmbom.

Rosvikshästen Orkidé C.D startar i sto-divisionen V75-2. Orkide C.D som skrällvann i V75-finalerna på Solvalla för tre år sedan. Då som 100-oddsare. Skräll om hon vinner på lördag också. Piteåproffset Lars Marklund selar ut Glace Au Four. Sandra Eriksson återstiftar bekantskap med hästen. Senast Sandra prövade blev det spets och slut i Boden i en imponerande seger. Att loppet i efterhand kostade en jänkarvagn som flisades på stallbacken efter en skentur är en annan sak. Osett om det blir jänkarvagn igen.

V4-spelet som inleder tävlingarna verkar rekordsvårt. Piteådelägde kallblodet Guli Castor och Jakob Faksen startar i V4-3. Betrodda trion Gasolina, Crazy Honey och Mellby Guava i V4-4.

-Tror på chans med Mellby Guava som låg på för hårt senast, berättar Roger Nilsson som även startar Mellby Fog (V75-6) och Mellby Emeralds (V75-7).

-Mellby Fog och Mellby Emeralds är båda bra för dagen men möter tufft motstånd, säger Roger. 

Sikforsamatören Christine Axelsson har tränat fram ytterligare en vinnare i raden iform av Gasolina. 4-åringen plockade ett par fina skalper vid senaste segern på Bodentravet och startar liksom Mellby Guava och Crazy Honey med hyfsad chans i V4-avslutningen.

Karta: Skelleftetravet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!