Kinhult tappade efter vattenbesök

22 november 2019 14:57

Marcus Kinhult hade en tyngre andra dag i finalen på Europatouren. 23-åringen tappade från delad sexa till delad åtta i Dubai efter att ha gått runt på 71 slag, ett under par.

Två bogeys följt av en dubbelbogey på näst sista hålet ställde till det för Kinhult, som gick fyra under par första dagen.

Kinhults utslag på 17:e hamnade i vattnet och han behövde fem slag för att avsluta par 3-hålet.

Vi fick stå och vänta rätt länge på bollen framför som var långsamma. Men jag slog ett dåligt slag helt enkelt, hade jag slagit bollen som jag tänkt hade det inte varit några problem, säger Marcus Kinhult till Viasat Golf enligt DN.

Den mer meriterade svensken i startfältet – Henrik Stenson – ligger sämre till. 43-åringen är delad 26:a. Det är dock en upphämtning från första dagen, då Stenson var delad 41:a efter att gått runt på 74 slag, två över par. Nu blev det 70 slag, två under par.

Ensam i topp inför helgens spel är Mike Lorenzo-Vera. Fransmannen lyckades inte följa upp sin succérunda från i går, 63 slag, nio under par, men leder ändå med tre slag före nordirländaren Rory McIlroy och spanjoren Jon Rahm.

Österrikaren Bernd Wiesberger, som leder Race to Dubai inför finaltävlingen, ligger på delad 13:e plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!